Hirdetés

Kínában nem mutatják be a Suicide Squad: Öngyilkos Osztagot

|

Nem elég a Suicide Squad-ot ért kritikák, most újabb csapást mért a sors a Warnerre.

Hirdetés

A Warner tervei idén rendre dugába dőlnek, legalábbis ami a DC-s adaptációkat érinti. A Batman Superman ellen a stúdió előzetes elvárásai szerint 1 milliárd fölött kellett volna keresnie, hogy tisztességes nyereséget produkáljon, ehelyett a marketinggel együtt is alsó hangon 400 milliót kóstált produkció 872 milliónál megállt világviszonylatban, amely aprópénz, hiszen a forgalmazók és mozihálózatok is leveszik ilyenkor a saját részüket. A Suicide Squad: Öngyilkos Osztagnak pedig ezúttal újabb pofont kell elszenvednie.

Hirdetés

Nem elég a gyalázatos kritikai visszhang, amely nagy valószínűséggel a bevételekre is kihatással lesz, de Kína se kívánja bemutatni a filmet, pedig az ország nem egyszer húzott ki súlyos anyagi buktákat, vagy mentett meg az anyagi csődtől. A filmnek megközelítőleg 750-800 milliót kell hoznia ahhoz világszinten, hogy a stúdió a pénzénél legyen és a marketing költség nélkül 175 millió dolláros filmnek (amelyre alsó hangon ugyanennyi marketinget is rászámolhatunk) és ugyan az első hétvégére 120-140 milliót jósoltak neki Észak-Amerikában, a kritikák és a rossz szájhagyomány megteheti a hatását.

Kínában ugyan nincsen korhatár bizottság, de a cenzorok így is szigorúan veszik, hogy mit engednek be az országba, pedig a filmet - vélhetően szánt szándékkal - mutatták be PG-13-as keretek között. Kína nem nézi jól, ha negatív karakterek a filmek főszereplői, éppen ezért eredetileg Task Force X néven mutatták volna be a filmet. Mondanunk sem kell, hogy ezzel még komolyabb veszély fenyegeti a Warnert, hogy pénzénél legyen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.