Hirdetés

A Marvel tervei a jövőbeli ellenségekről

|

Tény, hogy a Marvel Filmes Univerzum gonosztevői eddig nem voltak valami túl kiemelkedőek, de ezen a stúdió igyekszik változtatni.

Hirdetés

Habár szinte kivétel nélkül mindegyik Marvel film kritikai és pénzügyi sikernek számít, van egy állandó jellegű, de valóban indokolt panasz ezekre az adaptációkra: az ellenségek. Sokáig lehetne ragozni, hogy pontosan mik a problémák a Marvel Filmes Univerzum nemeziseivel, de ezekkel valószínűleg mindenki tisztában van, aki követi ezt a világot - a legfőbb baj viszont abban rejlik, hogy az adott szuperhőst kvázi mindig a saját tükörképével állítják szembe, ami már kezd unalmassá válni. Ott van Vasember és Iron Monger, Hulk és Förtelem, Amerika Kapitány és Vörös Koponya vagy Hangya és Fullánk, de még lehetne hova sorolni. A Marvel Studios elnöke maga is elismerte hibájukat, ígérete szerint pedig végre bealkonyul a gyenge gonosztevők számára.

Hirdetés

Kevin Feige-t egy friss nyilatkozatában kérdezték erről a témáról, aki először a novemberben érkező Doctor Strange-ről beszélt. A Mads Mikkelsen által alakított Kaecilius valamilyen szinten újabb példája lesz ezeknek a bizonyos "tükörkép" ellenségeknek (elvégre a címszereplő és ő is egy varázsló), de Feige szerint erre most valóban szükség is volt: 

Amikor egy közönségnek a varázslókról és az ő valóságukról beszélsz, akkor előbb-utóbb belemész a múltjukba és a történetükbe, akkor jobb a gonoszt is ehhez kapcsolni, ahelyett, hogy félretennéd a dimenziókat, a mágiát és azt mondanád, 'Ja, amúgy egy meteorit ütközött a Föld másik oldalába, elnyelte a víz és ettől jött létre a gonosz valami'. Ennek mi köze a mágiához? Semmi... Nem ilyen módon értünk el eddig a pontig.

Ám aggodalomra semmi ok, Feige elmondása szerint szeretett Marvel hőseink a jövőben nagyobb és a nézők számára jóval érdekesebb fenyegetésekkel fognak szembenézni, mint az eddigiek során.  

Mondanom sem kell, hogy ahogy több és több karakter találkozik  egymással különböző filmekben, úgy egyre több számukra ismeretlen dologgal fogják szembetalálni magukat, amihez még csak hasonlót sem láttak korábban.

Bízunk benne, hogy ez az ígéret valóra válik a harmadik fázis jövőbeli filmjeit illetően. Legközelebb az újonnan bevezetett Doctor Strange karakterével találkozhatunk majd a mozivásznakon, aki november 3-án teszi hazánkban tiszteletét Benedict Cumberbatch (Stephen Strange), Chiwetel Ejiofor (Baron Mordo), Rachel McAdams (Christine Palmer), Mads Mikkelsen (Kaecilius) és Benedict Wong (Wong), valamint Tilda Swinton (Ősi Egy) főszereplésével. 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.