Hirdetés

Részletek a Zsivány Egyes utóforgatásairól

|

Az internet alaposan túlzásokba esett, amikor a Zsivány Egyes utóforgatásairól először szó esett, de most tisztázták, hogy miről is van szó pontosan.

Hirdetés

Ahogy arról már nálunk is olvashattatok, a Disney elrendelte a Rogue One egyes jeleneteinek újraforgatását, és nemcsak a szokásos pár napról van szó, hanem közel öt hétről. Miután a fél internet azonnal farkast kiáltott, a legtöbb újságíróval együtt, az EW egy hiper-szuper (titkos) forrásra hivatkozik, hogy azért közel sem az a helyzet, mint azt korábban mindenki gondolta. A stúdió nem adott ki hivatalos közleményt, mert pletykákra nem reagálnak.

Hirdetés

Jelenleg ez a helyzet:

4-5 hét

Az utóforgatások nagyjából négytől öt hétig fognak tartani, és szinte azonnal nekikezdenek. Július 15-én Londonban lesz egy fontos Star Wars rajongói esemény, addigra kész lesznek (valószínűleg akkor debütál majd az új előzetes). Az újraforgatások már jóval a tervezett felvételek előtt biztosak voltak, ez egy bevett szokás a hollywoodi blockbusterek esetében, ezért értelmetlen nagy feneket keríteni neki. Azért kerülnek csak a nyáron sorra, mert elég időt akartak adni a rendezőnek (Gareth Edwards) a felkészülésre. A legnagyobb probléma újra összeszedni a színészeket, akik már rég tovább álltak. Augusztusra készre akarják vágni a filmet, hogy szeptemberben már elkezdhessék a zenét felvenni hozzá.

A karakterek a fontosak

A hírekkel ellentétben nem az egész film hangulatát fogják megváltoztatni, hanem egyes jelenetek kibővítéséről van szó. (Arról senki nem beszélt, hogy nem lett eléggé Star Wars-os, vagy hangulatilag nem passzolna a többi filmhez.) Ezek főleg dialógusokra vonatkoznak, olyanok amik a pilótafülkében zajlanak és segítik a karakterek fejlődését, illetve erősíti a közöttük létrejövő kapcsolatot. Ha valóban a film nagyrészét meg kellene változtatni, akkor a csapat már rég pánikolna és azon gondolkoznának, hogy meddig halasszák a premiert.

Christopher McQuarrie nem, Tony Gilroy igen

Ugyan McQuarrie (Mission: Impossible - Titkos nemzet) korábban valóban dolgozott a film forgatókönyvének egy kezdeti verzióján, de ennyi, nem ő lesz a rendező az utóforgatásokon, a kész filmhez szinte semmi köze nem lesz.

Tony Gilroyt viszont már tavasszal bevonták a munkálatokba, hogy dobjon be pár értelmes ötletet a közösbe és segítsen a vágásban. Gilroy már korábban is segített Edwardsnak, még a Godzillán dolgoztak együtt, a továbbiakban, mint Second Unit Director lesz jelen.

"It's a war film"

A Star Wars filmek esetében soha nem is volt, és a későbbiekben sem lesz tesztvetítés rendes közönség előtt. Eddig mindössze két ember láthatta a nyers verziót a Lucasfilm vezetőin kívül: Bob Iger (Disney CEO) és Alan Horn (studio chief). A Disney többi fejese csak annyit tud róla, amennyit megosztanak velük a hó végi beszámolók alkalmából, tehát senki nem akart beleszólni "fentről", hogy kevésbé legyen sötét, meg komor. Ez továbbra is egy háborús film marad, az események végig a fronton fognak játszódni.

Hogy ezekből a pontokból végülis mi igaz, és mi nem, azt csak akkor fogjuk megtudni, ha végre láthatjuk a filmet karácsony előtt (december 16.), de a hivatalos rajongói szövetségek közül már többen kiadták a közleményeiket, hogy megadják a bizalmat a készítőknek és nem engednek a tömeg és a pletykák nyomásának. Ugyan a Disney elhatárolódott az esettől, azért egy kicsit sántít egy ponton a dolog, viszont el kell ismerni, hogy Hollywood valószínűleg nagyobb pletykafészek, mint a gimis lányok nagy része.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.