Hirdetés

Robert Downey Jr. véleménye az új, női Vasemberről

|

A Marvel Filmes Univerzum Tony Starkját alakító Robert Downey Jr. sem hagyta szó nélkül a hét legnagyobb képregényes hírét: egy 15 éves lány lesz az új Vasember.

Hirdetés

Abban az esetben, ha valamiért kimaradt volna ez az óriási hír a Marvel Comics világából, nem árt tisztázni, hogy hosszú idő után Tony Stark fogasra akasztja páncélját. A dolog miértje egyelőre tisztázatlan, de ez a lépés a jelenleg is tartó esemény, a második Polgárháború egyik következménye lesz, ami valószínűleg a legsúlyosabb és legváratlanabb egyben. Hasonlóan Amerika Kapitány és Vasember harcához, ez a háború is új alapokra helyezi a Marvel univerzumát, így az ősszel startoló Marvel NOW! képregényekben sok változás következik be. Ezek egyike az, hogy Brian Michael Bendis Invicible Iron Man képregénysorozata újraindul, de Tony Stark helyett Riri Williams - egy fekete lány, aki akkora zseni, hogy 15 évesen felvételt nyert az MIT egyetemre - veszi át a helyét.

Hirdetés

Michael Bendis, a karakter kitalálója a rajongók reakcióját tartja a legnagyobb akadálynak egy ilyen helyzetben, ami valóban eléggé megosztó volt. Már a kezdetektől Vasember a Marvel egyik legnépszerűbb karaktere, amire Robert Downey Jr. alakítása a Filmes Univerzumban csak rátett még egy... két... tíz-húsz lapáttal, így határozottan várható volt sokaktól a negatív visszajelzés. Ennek ellenére a kiadónak újra nyomdába kellett küldenie az Invicible Iron Man sorozat azon korábbi számait, melyekben Riri Williams már megjelent, hiszen ekkora kereslet lett rájuk a bejelentést követően. A rajongók látszólag bíznak annyira a Marvelben, hogy adnak egy esélyt a váltásnak, amiről maga Robert Downey Jr. is hasonló véleménnyel van:

Órákkal a bejelentésünk után Riri Williamsről, az összes megmaradt példány elfogyott az Invicible Iron Man #7, #8, #9, #10 és #11 számaiból a Diamondban. A bejelentés mindenütt látható volt a TIME-tól az Entertainment Weeklyn át a Good Morning Amerciáig, és úgy tűnik, az emberek izgatottak, és alig várják, hogy találkozzanak vele. Kíváncsian várjuk a visszajelzéseket és bízunk benne, az emberek megnézik az első néhány feltűnését és kedvet kapnak a karakterhez, mielőtt elindul az új sorozat ősszel. Plusz, amit muszáj megemlítenünk, hogy Tony Stark és Riri Williams első találkozója jövő hónapban fog lezajlani az Invicible Iron Man #12-ben. Ne hagyjátok ki!

Az újranyomott füzetek címlapja el lesz látva a "Benne Riri Wiliams" szöveggel, így a rajongók tudják majd, hogy hol találkozhatnak az újdonsült Vasemberrel. Michael Bendis egyébként olyan karaktereket alkotott továbbá meg, mint Miles Morales, de közreműködött Jessica Jones és Maria Hill kreálásában is, így van némi tapasztalata a dologban, ami azért bizakodásra adhat okot. Mind kíváncsiak leszünk Williams érkezésére, amikor az újraindult Invicible Iron Man első száma debütál idén ősszel.

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.