Hirdetés

Rowling eljótékonykodja a Legendás állatok és megfigyelésük bevételét

|

Persze nem a filmét, hanem a könyvét.

Hirdetés

J.K. Rowling a Legendás állatok és megfigyelésük kapcsán számtalanszor megkapta azt a vádat, hogy csak a pénzért csinálta és a Harry Potter és az elveszett gyermekkel együtt kiárusította a főművét. Pedig elfelejtik, hogy miután a könyveiből - valamint a filmekből - származó bevételekkel hamar ott termett a világ leggazdagabb emberei között, erről az illusztris listáról gyorsan lekerült, miután ezen vagyona jórészét eljótékonykodta. Rowling pedig eme jó szokásáról ezúttal sem hajlandó lemondani.

Hirdetés

Rowling a 2001-es kis bestiáriumot, a film kiindulási pontjának számító Legendás állatok és megfigyelésüket - ennek megírásával foglalatoskodik Göethe Salmander - is úgy írta meg, hogy annak teljes bevétele a Comic Relief nevű jótékonysági szervezetet illette. Most Rowling megismételte eme tettét, ugyanis a könyv újbóli kiadásának a TELJES bevételét ismét ez a brit jótékonysági szervezet kapta, saját alapítványa, a Lumos mellett (utóbbi intézményben felnevelkedett gyerekek életén igyekszik segíteni).

A kiadvány azonban nem csak új borítót kapott - amelyet a Harry Potter e-könyvek borítóinak a tervezője, Olly Moss készített ezúttal is - hanem 6 új bestia is szerepel benne a további kiadáshoz képes, Tomislav Tomic vadonatúj illusztrációival. A hangoskönyv narrátora pedig nem más, mint a legendás magizoológus, Göthius Artemis Fido Salmander maga, azaz Eddie Redmayne. 

Repost @ziba.reads ・・・ Did you hear about the 6 newly added beasts to this book?? Also, how FANTASTIC is this new @pottermore e-book cover of Fantastic Beasts and Where to Find Them 😍 ✨ I'm ecstatic to read this and listen to Eddie Redmayne who will reprise the role of Newt Scamander for the new and updated audio book edition of the Hogwarts school textbook (which also includes sound effects!). They're available from TODAY on www.pottermore.com ⚡️🦎⚡️ Please make sure you get these newly revised Hogwarts Library books +/or the audio book of FB as proceeds from the sales will go to @ComicRelief and J.K. Rowling’s own charity, Lumos - the proceeds will help the world’s most vulnerable children by providing a safer and better life with real families instead of growing up in institutions ❤️ #FantasticBeasts •.•.•.•.•.•.•.•.•.•.•.• Incredible artwork design by Olly Moss for Pottermore. www.pottermore.com

Pottermore (@pottermore) által megosztott bejegyzés,

A bejelentés egyébként nem véletlen, hiszen március 24.-én volt esedékes a Red Nose Day, ami egy nagyszabású jótékonysági akció az Egyesült Királyságban. Ebbe a zenészektől elkezdve a közszereplőkön keresztül a közszolgálati BBC csatornáig mindenki kiveszi a részét, hogy javarészt brit és afrikai rászorulókon, elsősorban gyerekeken segítsenek. A Red Nose Day-ért is felelős Comic Relief egyik alapítója az író-rendező Richard Curtis, aki 14 évvel korábbi sikerfilmje, az Igazából szerelem után annak folytatását készítette el erre a jeles alkalomra, ezzel némileg megszegve korábbi fogadalmát, miszerint visszavonul a rendezéstől.

Persze ez csupán egy kisfilm, egy amolyan "Hol tartanak a szereplők most?" jelleggel, amelyben majd minden szereplő újra felbukkan. A kivételek azonban pont a Harry Potter filmek két sztárját takarják: Alan Rickmant és Emma Thompsont. Az egykori Piton és Trelawney professzor egy éppen komoly krízist megélő házaspárt alakított Curtis klasszikusában, azonban Rickman tavalyi halála után a legközelebbi jóbarát Thompson képtelen lett volna elvállalni ismét a szerepet, ezt pedig Curtisék abszolút tiszteletben tartották. A twitteres reakciók szerint szívszaggatóra sikeredett a kisfilm vége, de boldog pillanatoknak sincs híján, hiszen többek között Hugh Grant ismét táncra perdül benne, ahogy azt az egyik promó is megpedzegette.   

Egyébiránt odakint A kviddics évszázadai is újra kiadásra került és a két cím eddig 17 millió fontot (több, mint 6 milliárd forintot) termelt. Hogy Rowlingnak mennyire szívügye is a gyerekek sorsa - ahogy azt fentebbi alapítványa kapcsán is emlegettük - a Legendás állatok és megfigyelésük filmváltozata is bizonyítja, hiszen az Ezra Miller alakította Credence sorsán keresztül igen súlyos dolgokról mesélt, amelyet a későbbi filmekben sem kíván elengedni. Miller karaktere kulcsfontosságú lesz az öt részes sorozatban, amelynek következő része nyártól forog Angliában és Franciaországban, és amely forgatókönyvét ezúttal is Rowling jegyzi. A Red Nose Day alkalmából pedig több, mint 71 millió fontot sikerült összeszedni a Comic Reliefnek. Varázslatos!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.