Hirdetés

Minden, amit tudni lehet a Star Trek - Mindenen túl új idegenjéről

|

Sofia Boutella formálja meg a legújabb film érdekesnek ígérkező földönkívülijét, Jaylah-t, akit a Paramount két külön karakterposzterrel is megtámogatott az alapon felül. Most egy új videóval és néhány interjúval többet tudunk róla.

Hirdetés

Az algír színésznő igazán nem panaszkodhat mostanában a szerepekre, legfeljebb a hosszas órákra, amelyeket nap mint nap a sminkeseknél kell töltenie. Jelenleg A Múmia rebootot forgatja Londonban, de tavaly ilyenkor még Vancouverben támogatta a Star Trek filmek stábját színészileg és a vásznon is, ha hihetünk az előzeteseknek.

Hirdetés

A Paramount nem rejti véka alá, hogy Jaylah karakterének komoly marketing értéket tulajdonít, hiszen még maga Kirk kapitány sem kapott annyi posztert, mint az idegen harcosnő, akiről az elmúlt hónapokban egyre többet tudtunk meg. Bár a stúdió Twitter oldalán próbálja elbizonytalanítani a nézőket a hölgy lojalitását illetően, a trailerek és az interjúk alapján a közös ellenség - az Idris Elba által megformált Krall - miatt az Enterprise legénységével összefogó, sokoldalú űrkalandor képe bontakozik ki.

Eddig összesen három külön plakátot szenteltek neki, az első fajtából természetesen minden főszereplőnek jutott:

Ilyet már csak ő kapott, igaz, hogy a többiek nem biztos, hogy ilyen jól mutatnának a közelin:

A harmadik plakát tűnik a legkifejezőbbnek, főleg annak tükrében, amit Justin Lin rendező mesélt a karakterről:

Az előzetesben van egy jelenet, amikor Sofia a kapitányi székben ül - ez még a próbák alatt történt. Nem volt előre megírva, nem is próbáltuk. A kamera készen állt, mire ő bejött, leült és azt mondta: "Ez az én házam."
Ránéztem Simonra [Simon Pegg, forgatókönyvíró] és azt mondtam: "Erről kell szólnia a jelenetnek." Úgyhogy újraszerkesztettük… és most ez az egyik kedvenc momentumom a filmben.

A színésznő a következőket mondta egyébként a karakterről a brit SFX magazinnak:

Jaylah egy roppant találékony, igazi túlélő. Egy idegen harcos, akinek sokkal több közös vonása van Kirk-kel, mint bárki másnak a filmben; mind a ketten független személyiségek. Saját maga készíti a fegyvereit.
Azért kezdtem el vonzódni a szerephez, mert földönkívüli és teljesen eredeti karakter a Star Trek univerzumban, tehát nem kellett senkivel sem összevetni magamat, aki előttem lett volna - én vagyok Jaylah.
Minden reggel négy órát töltöttem a sminkeseknél, és miután feltették rám a protéziseket és belenéztem a tükörbe, azonnal szerepben éreztem magamat.

Az előzetesekből már tudjuk, hogy Jaylah nem riad vissza attól, hogy Kirk-öt kitúrja a kapitányi székből, és az Argentínában bemutatott TV spot alapján műszaki tudásával még a jó öreg Scotty (Simon Pegg) elismerését is kivívta:

A színésznő egyébként a minap posztolta ezt a videót, amelyen a forgatási szünetben a nemrég tragikusan elhunyt Anton Yelchin-nel (Chekov) "szinkronmozognak alá" egy számot. A dubsmash-nek nevezett őrület egyébként az egész stábot megfertőzte, és a számtalan idétlen videóból most apránként osztják meg a közösségi csatornákon a legjobbakat.

A Star Trek - Mindenen túl jövő hét csütörtöktől, azaz július 21-től látható a mozikban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.