Hirdetés

Steve Rogers már nem Amerika Kapitány többé

|

A cím mögötti tartalomról és az Amerika Kapitány 3 eredetileg tervezett történetéről a folytatásban olvashattok részletesen.

Hirdetés

Habár az Amerika Kapitány: Polgárháború nem úgy ért véget, mint a hasonló címen futó képregénysorozat - hisz Steve Rogers továbbra is él és virul -, egy dologban mégis közös mindkettő: a címszereplő többé már nem Amerika Kapitány. A Huffington Post-tal való beszélgetése során az egyik direktor, Joe Russo erősítette meg, hogy a film utolsó pillanatainak egyikében Steve a pajzsával együtt dobta el az amerikai zászló színeibe öltözött identitását.

Hirdetés

Szerintem azzal, hogy eldobta a pajzsot, egyszerre az identitását is eldobta. Így ismeri el, ami bizonyos, hogy Amerika Kapitány identitása konfliktusban áll a nagyon is személyes döntésével, amit meghozott.

Ez a folyamat a képregények lapjaitól sem idegen. Az Amerika Kapitány szerkót egy rövid időre Jack Monroe, más néven Nomád viselte, legújabban pedig Sam Wilson menti meg a világot az ikonikus pajzzsal és high-tech szárnyaival, miközben a S.H.I.E.L.D. küldetési koordinátora. Persze az közel sem biztos, hogy egyelőre a filmekben is átveszi valaki a Kapitány identitást, de egy friss törölt jelenet alapján valószínűleg Bucky nem bánná, ha ez a feladat ráhárulna. 

Az Entertainment Weekly mozimagazinnak Anthony Russo társrendező árult el néhány nagyon érdekes információt azzal kapcsolatban, hogy milyen történetet dolgoztak fel majdnem Amerika Kapitány harmadik kalandjában - ez a korai tervezet még akkor volt szóban, amikor nem volt tisztázott, hogy Robert Downey Jr. elérhető lesz-e a filmre. 

Volt egy időszak, amikor arról beszéltünk, hogy a harmadik film cselekménye a Madbomb történet körül forogjon a Kapitány mitológiából. Ennek semmi köze nem volt a Polgárháborúhoz, és ha nem tudtuk volna megszerezni Downey-t - a tárgyalások nagyon-nagyon korai szakaszában, mielőtt elcsíptük őt - valaki felvetette az ötletet, hogy a film utolsó nagyobb része a Madbomb körül forogjon, ami megőrjíti, lényegében zombivá változtatja az embereket - persze nem a szó szoros értelmében. A Madbomb varázsa, hogy emberek tucatjai válnak tőle dühödt harcosokká. Ez volt az a fizikai kihívás, amivel a Kapitánynak és a vállalatnak szembe kellett volna néznie.

A Madbomb ötletével a Kapitánynak civilekkel kellett volna harcolnia, és kezelni őket valamilyen módon. Mindig is próbáltuk őt ilyen érdekes morális talányok elé állítani a természete miatt. Hogy cselekedett volna a harmadik felvonásban, ahol civilek az antagonisták? Hogyan tudta volna megállítani őket anélkül, hogy megölné őket?

A Marvel legújabb nagy sikerű szuperhősfilmje, az Amerika Kapitány: Polgárháború szeptember 21-én jelenik meg hazánkban DVD-n, ezzel együtt pedig egy három filmes gyűjtemény is, ami a teljes Amerika Kapitány-trilógiát foglalja magába. Legközelebb a Scott Derrickson rendezte Doktor Strange mozival bővül a nagyszerű felhozatal, aki november 3-tól babonázza meg a nézőközönséget mágiájával. 

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.