Hirdetés

Suicide Squad - viszály a stúdió és a rendező között?

|

Elég sok negatív dolog látott netvilágot a film készítési folyamata körül, ezeket gyűjtöttük össze legújabb cikkünkben.

Hirdetés

Hiába bíztunk benne, de a Suicide Squad - Öngyilkos Osztag nem úgy sikerült, ahogy kellett volna neki. A Batman Superman ellen elképesztően megosztó mivolta után most egy olyan szuperhősmoziban bíztak mind a kritikusok, mind a rajongók, amire a Warner Bros. igazán büszke lehet a Watchmen és Nolan Sötét lovag trilógiája mellett. Habár az első hétvégéjén biztosan nem fog sokat változtatni ez a negatív visszhang (120-140 millió dolláros nyitást tippelnek), a második héttől kezdődően könnyen bekövetkezhet a baj. De mi is van a film mögött? Erre a kérdésre kaptunk most meglepő válaszokat. 

Hirdetés

A Hollywood Reporter értesülései szerint már a kezdetektől óriási nyomás volt a stúdión a produkció miatt, mert elképesztő módon kapkodniuk kellett - mindössze hat hét választotta el őket a forgatás kijelölt kezdetétől, de még forgatókönyvük nem volt, a premierdátumot pedig különböző merchandise szerződések miatt nem tolhatták el. David Ayer direktor ennyi idő alatt igyekezett összehozni a szkriptet, akinek egyébként ez volt az első blockbuster mozija. A Warner Bros. történetesen bajban van a nagyobb nevekkel, mert egyrészt sokat kérnek, másrészt pedig számunkra elfogadhatatlan ideig teszik meg az előkészületeket egy-egy produkció kapcsán.

"Ez egy csodálatos élmény volt. [...] Mi mind büszkék vagyunk az eredményre. Ez egy David Ayer film, és a Warner büszkén mutatja be."

Greg Silverman, a Warner Bros. gyártásvezetője írta az alábbit. A Hollywood Reporter szerint ez sem a színtiszta igazság, ugyanis amíg Ayer a saját, darkosabb verzióján dolgozott, a stúdió egy alternatív, viccesebb vágáson ügyködött egy trailerkészítő céggel, a Trailer Park-kal, akik a film teaserét is összehozták. Májusban bemutatták mindkettőt: Ayer komorabb, illetve a Warner könnyedebb változatát, de a tesztközönség az utóbbira volt inkább vevő. Végül a rendező beleegyezésével a kettőt megpróbálták összemosni, ami több millió dolláros utóforgatásokkal járt - ergo igazak voltak a szivárgások, melyek szerint még több humort szeretnének a filmbe csempészni.

A forrás szerint a Suicide Squad produkciós költsége legalább 175 millió dollár volt, így csak akkor fog sikernek számítani, ha 750-800 millió között zár. A Batman Superman ellen esetében ez a határ az egymilliárd volt, amit ugyebár nem tudott hozni a konyhára, így a Warner most nagyon szoríthat a világ legrosszabb hőseinek pénzügyi sikeréhez - mi pedig azért, hogy jövőre sikeresebb éve legyen a DC Comics adaptációknak, mert ez nem lesz mindig elég. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.