Hirdetés

Van Helsing a Mad Maxből merít ihletet

|

A Universal szörnyes univerzumából Van Helsing sem maradhat ki, aki új stílusban fog megjelenni.

Hirdetés

A Múmia miatt most nagyon pörögnek a hírek a Universal Monsters Universe-ről. Az élén Alex Kurtzman (Transformers, Star Trek) és Chris Morgan (Fast 8, 47 Ronin) áll, akik egy garmadányi íróval vették körbe magukat, sorozatos mintára létrehoztak egy írószobát ötletelni, hogy így vegyék fel a versenyt a többi stúdióval, mert most épp az univerzumépítés a menő.

Hirdetés

A Múmia épp forog Tom Cruise-zal és női múmiával (Sofia Boutella) a főszerepben, sőt lassan végeznek, ebben már Russell Crowe is beköszön, mint Dr. Jekyll, a többiek meg várnak a sorukra (Johnny Depp - Láthatatlan ember, Javier Bardem (?) - Frankenstein, Dwayne Johnson (?) - Farkasember) és többek között Van Helsing is. Miután a Hugh Jackmanes film 2004-ben sokak tetszését nem igazán nyerte el, pár év múlva újra a nagyvászonra költözik a vámpírvadász.

Színész ugyan még nincsen - bár a korábbi nevekből kiindulva valamilyen híresebb színész lesz a befutó - ahogy forgatókönyv sincs, de arra készülhetünk, hogy egy nagyon másfajta Van Helsinget fogunk kapni. Már korábban utaltak rá, hogy nem egy tudóst szeretnének nekünk bemutatni, hanem egy erőszakosabb férfit. A legfrissebb interjúkból kiderül, hogy egy Mad Max-féle karaktert szeretnének létrehozni, mind kisugárzásában és viselkedésében egyaránt. A film hangulata is egyedi lesz, mert az univerzumon belül szeretnének teljesen eltérő darabokat készíteni, az egyik lehet horroros, míg a másik inkább vicceskedős-kalandozós. A végén viszont kapcsolódni fognak egymáshoz, hiába lesznek eltérő stílusúak, jól fognak illeszkedni egymáshoz, ami egy érdekes dinamikát fog létrehozni a karakterek között.

Még 2014-ban arról volt szó, hogy az Aaron Eckhartos Én, Frankenstein lesz az első szörnyes film, de szépen elhasalt, majd az akkor már félig kész állapotban lévő Az ismeretlen Drakulának kellett volna belendíteni az univerzumot, amit már muszáj volt befejezni. Kicsit jobban is teljesített, de nem sokkal (papíron nem bukta, de elmaradt a várakozásoktól). Itt kapott a fejéhez a Universal és rendesen nekiült a szörnyeknek, majd később hivatalosan is bejelentették, hogy a Múmiával kezdenek és a két film meg mehet a levesbe. Ez már csak azért is érdekes, mert Luke Evansnak és Charles Dance-nak a mai napig több filmre érvényes szerződése van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.