Hirdetés

Ismertető: A Thousand Suns sci-fi kisfilmek gyűjteménye, amiket te is ingyen megnézhetsz

|

Variációk egy témára. 

Hirdetés

Nem szükséges hosszan taglalni, hogy a sci-fi miért nagyon fontos műfaj a kortárs környezetben. Manapság kezdjük megtapasztalni, hogy amiről korábban könyvekben olvastunk, illetve amik a filmekben megjelentek, mára a valóságunk részei lettek. A műfaj legjobbjai látnoki erővel képesek megvilágítani a legfontosabb problémákat, ráadásul néha megoldási javaslatokat is kínálnak ezekre. 

A mainstream filmgyártásban jelenleg a Dűne dübörög, azonban alternatív filmstúdiók is megmutatják, hogy kell ezt jól csinálni. A Blackmilk Studios hozta tető alá az A Thousand Suns című antológiasorozatot, ami a készítők szándékai szerint egyszerre mutatja be a legmerészebb vágyainkat és a legrosszabb rémálmainkat. És valóban megjelenik ez a kettősség ebben a sorozatban: vannak olyan epizódok, amelyek felvillantják a remény lehetőségét, máskor viszont egyértelmű, hogy semmilyen lehetőség nincs már a szabadulásra. 

Hirdetés

A sorozat három-hat perces részekből áll, egyelőre ezek közül hatot kaptunk, de a produkció weboldala szerint számíthatunk meg további kalandokra. Úgy érdemes nézni ezeket az epizódokat, mint egyfajta sci-fi novellákat. Minden esetben van egy mininarratíva, ami önmagában is megáll a lábán, viszont fontosak az egyes részek közötti kapcsolatok is. 

És hogy miről szólnak ezek az epizódok? Pontosan olyan történetekről, amiket egy sci-fitől várnánk. Idegen bolygókra érkezünk, ismeretlen lényekkel küzdünk, próbálunk rájönni arra, hogy honnan és hova tartunk. Vannak klasszikusabb hard-scifik: az első epizódban például egy teljesen ismeretlen planétán követünk egy férfit, aki azt hiszi, egyedül van. Mi, nézők viszont láttunk már ilyen történeteket… A negyedik részben pedig egy fiatal lány menekül valami elől - de pontosan mi a veszély és egyáltalán baj-e, ha szembenézünk vele? Viszont minden bizonnyal nem túlzunk, ha a sorozat végét emeljük ki. Az utolsó két rész a korábban sem vidám hangvételhez képest is komoly szintlépés. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Az utolsó előtti részben a Föld már lakhatatlanná vált (ráadásul a készítők ezt nem is teszik túl messzire időben), a szereplők pedig reménykednek abban, hogy elhagyhatják a lakatlan területeket. Mindig elmondják, hogy most már nem tarthat sokáig a kimenekítés. Aztán viszont évtizedeket ugrunk. A zárórészben pedig szinte egyáltalán nem találkozunk emberekkel, egyszerűen azt látjuk, hogy hová juthat a világunk, ha nem változtatunk nagyon gyorsan. Az előző epizódok viszont épp azt bizonyítják, hogy az ember nem nagyon képes a változásra. 

Végül beszéljünk arról is, képileg milyenek ezek a kisfilmek. És szerencsére megnyugtathatunk mindenkit: egyáltalán nem érződik a sorozaton, hogy egy kis független stúdió készítette. A kamerakezelés, az operatőri munka, a képi világ és a zene is rendkívül magas színvonalat képvisel, ahogy egyébként a színészi játék is. 

Az A Thousand Suns bátrán ajánlható minden sci-fi rajongónak, és az eddigiek alapján abban is biztosak lehetünk, hogy ha a készítőgárda folytatja, újabb izgalmas kalandokkal gazdagodunk majd. A frissítés pedig mindig jót tesz a műfajoknak. 

Az epizódokat megnézhetitek a Backmilk Studio YouTube-csatornáján teljesen ingyen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.