Hirdetés

Top 10 - Az Odaát legjobb részei

|

Az Odaát talán soha nem fog véget érni, ezért megnéztük, szerintünk mi volt eddig a tíz legjobb rész.

Hirdetés

Hamarosan az Odaát 300. része (!) is adásba kerül Amerikában és lássuk be, ez nem semmi teljesítmény egy sorozattól, ami egyszerű limonádé tini-horrornak indult, két mára szex szimbólummá váló fiatal sráccal. Kevés sorozat tud akár 100 részt is felmutatni, nemhogy háromszor ennyit, főleg úgy, hogy még mindig teljes szívvel készítik őket a szereplők.

Hirdetés

Ennek okán úgy gondoltuk, hogy ideje összedobni egy tízes listát a legjobb részekből, amivel nagyon megszenvedtünk: az eredeti, nagyjából harminc részt végül alaposan megvágtuk, hogy még fogyasztatható hosszúságban foglaljuk össze az Odaát legszebb pillanatait.

10. Baby (11x04) 

Az Impala. Dean egyetlen valódi szerelme, amit egy tucatszor törtek szét és szerelt újra össze a semmiből, gyakorlatilag az egyedüli állandó tényező a Winchesterek világában. A teljes részt az autó "szemszögéből" követhetjük végig, és így se maradunk ki semmiből. Ebből is azonnal lejön mennyire központi szerepet játszik a tesók életében az apjuktól megörökölt '67-es Chevy Impala. Nem csak a csomagtartó tartalma miatt, de a nagy beszélgetések szinte mindig itt történtek meg.

9. Yellow Fever (4x06) 

Klasszikus monster of the week rész, amiben Sam és Dean egy kisvárosban nyomoz néhány különös halál után. Az áldozatok mind infarktusban haltak meg, miután gyakorlatilag halálra ijedtek. A kezdő jelenet már rögtön egy alapból lehetetlennek tűnő szituációval nyit, amiben Dean rettegve rohan egy terrier elől. Ráadásul a végén megkaptuk, ahogy Jensen Ackles tátikázik az Eye of the tigerre. 


8. Bad Day at Black Rock (3x03) 

Sam és Dean ezúttal kénytelenek néhány enyves kezű tolvaj után eredni, hiszen az apjuk széfjébe valaki betört és elvitt néhány természetfeletti dolgot, de még ők maguk sincsenek tisztában vele, hogy mégis milyen gonosz tárgyakhoz is sikerült hozzájutniuk a tolvajoknak. Gyorsan rá kell döbbenniük, hogy az egyik tárgy bizony egy elátkozott nyúlláb, ami a tulajnak szerencsét hoz, ám amint elveszíti, addig üldözi a balszerencse, amíg meg nem hal. Samnek persze sikerül elveszítenie a nyúllábat, ami ismét rengeteg vicces helyzetet szül, de talán Dean Batmankedése viszi a pálmát a rész vége felé. 

7. Weekend at Bobbies (6x04) 

Bobbie mindig is apjuk helyett apjuk volt, azért fájt annyira, amikor végül tőle is búcsút kellett vennünk, de még előtte betekintést kaptunk abba, hogy telnek nála a napok, amikor épp nem a Winchestereket menti meg a gonosztól. Nem is értem, hogy azóta hogyan boldogulnak nélküle, annyi mindenben segített nemcsak a tesóknak, hanem minden vadásznak. Nemcsak a tudásával és több éves tapasztalatával támogatta hőseinket, hanem többször is a legfontosabb pillanatokban számíthattak rá, amikor lelkileg teljesen a padlón voltak. 

6. Mystery Spot (3x11) 

Miután azt hitték, végre megszabadultak a Trickstertől, itt újra összefutnak vele és semmiképp sem a jó értelemben. Samnek igazi Groundhog Day élményben lesz része, annyi csavarral, hogy ő minden nap látja Deant meghalni és semmit nem tehet ellene, bárhogy is próbálkozik. Imádtuk Richard Speight Jr. alakítását, talán az egyik legkedveltebb visszatérő szereplő volt és belőle soha nem volt elég. Remekül fogta meg a karakter pimaszságát, ami valahogy mindig kifogott a tesókon. 

5. French Mistake (6x15) 

A hatodik évad finoman sem szólva az Odaát csúcspontja, hisz az Erik Kripke távozása keltette űrt Sera Gamble-nek csak nehézkesen sikerült kitöltenie. Ebben a részben gyakorlatilag saját magukon röhögnek, és minden pillanata aranyat ér. Balthazar úgy bújtatja el az angyalok elől a Winchestereket, hogy egy olyan univerzumba száműzi őket, ahol nincsenek se szörnyek, se angyalok. Jó, ha egy sorozat felismeri a határait, de ha képes felvállalni a legnagyobb hülyeségeit/gyengeségeit, az mindig jó jel. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyire jó rész sül ki belőle, amiben Jared nevén röhögnek, a producereknek beszól a csatorna, hogy túl sötét a képi világa (ez tényleg így volt, azért néz ki annyira drasztikusan máshogy a második évad óta a sorozat), Dean és Sam bénán színészkedik, illetve még az újságírók röhejes kérdéseikre is megpróbálnak válaszolni a forgatási szünetekben. 

4. Changing Channels (5x08) 

Sam és Dean újra összefutnak a Tricksterrel és gyorsan végigparodizálják a klasszikus tévés műfajokat. Az orvosos drámáktól kezdve a szitkomokon át a krimikig mindennel találkozunk és bizony el kell játszaniuk a rájuk osztott szerepüket. Itt döbbenünk rá először, hogy a Trickster nem más, mint Gabriel, aki eddig a partvonalról figyelte Michael és Lucifer kakaskodását, de ideje, hogy a srácok elfogadják a sorsukat és beengedjék az angyalokat. Talán a legtöbbet emlegetett rész, annyira betalálnak a poénok, de a dobogóról sajnos nálunk lecsúszott. 

3. The Real Ghostbusters (5x09) 

Chucktól kétségbeesett hívás érkezik, hogy nagy bajban van, ám a Winchesterek meglepődve tapasztalják, hogy semmi válság nincsen, hacsak egy Supernatural convention-t nem tartunk annak. A sorozatban megjelenő könyvek szűk rajongótáborában mindenféle emberrel összefutnak és rádöbbenek, hogy míg ők soha nem kívánnák másnak a saját életüket, addig mások szó szerint ölnének az izgalmakkal teli kalandjaikért. A sok Dean és Sam egy helyen megfizethetetlen látványt nyújt. 

2. Fan Fiction (10x05) 

A 200. rész, az elmaradhatatlan musical, na jó nem teljesen. Egy lányiskola színházi szakköre akkora rajongói az Odaát könyveknek, hogy saját értelmezésben álmodják színpadra a Winchesterek történetét, persze dalokkal megfűszerezve. Ebbe is sikerült egy heti szörnyet belerakni, mert mindig is az önálló részek voltak a sorozat erősségei. Talán az egyik legszívhezszólóbb rész, hiszen előttünk, a rajongók előtt teszi tiszteletét és köszöni meg, hogy még mindig kitartóan figyelemmel követjük a világmegmentő fáradozásaikat. 

1. Dark Side of the Moon (5x16) 

Winchestrekre végül ráakad két lázadó vadász, gyorsan a másvilágra küldik őket és így jutnak el a mennybe. Az Odaátban nincs hiány szívbemarkoló részekből, de itt aztán csúcsra járatták a készítők a szívet tépő jeleneteket. Rögtön Sam és Dean legszebb emlékébe kapunk betekintést, majd rendezik soraikat és elindulnak megkeresni Istent, mielőtt Zakariás visszahozza őket az életbe. Itt kell rádöbbenniük, hogy Isten már eleget tett értük és nem fog segíteni megakadályozni az Apokalipszist. 

Részünkről ennyi, hogy néz ki a ti tízes listátok? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.