Hirdetés

Már könyves díjakat is oszt a TikTok: a Heartstopper is nyert az első BookTok gálán

|

Sokan kritizálják a TikTokot, mely egyre több fiatalt és felnőttet is beszippant, ám a rövid videós tartalmak nem csak öncélúak lehetnek!

Hirdetés

A TikToknak, pontosabban az ottani felhasználóknak köszönhetően olyan alkotók és alkotások lettek (újra) ismertek, akik talán már nem is számítottak a nagybetűs világhírnévre. A TikToknak egyre nagyobb hatása van a tartalomfogyasztásra, legyen az zenehallgatás, film- vagy sorozatnézés, vagy akár a könyvolvasás. 

Az influenszerek ugyanis nemcsak arra tudnak rávenni minket, hogy megvegyünk valamit, hanem arra is, hogy olvassunk, ami kifejezetten üdítő dolog a sok kihívás és céltalan videó között. 

Hirdetés

A #BookTok hashtag az egyik legsikeresebb a platformon, és az ezzel a szöveggel ellátott videók együttesen több mint 167 milliárd megtekintésnél járnak. A #BookToknak köszönheti sikerét például a tinik körében világszerte rajongott Colleen Hoover is, de a TikTok bárkinek képes a "hóna alá nyúlni". Nem véletlen az sem, hogy egyes könyvesboltoknak saját BookTok részlege van a legnagyobb durranásokat felvonultatva (ilyen például a budapesti BookUp Könyvesbolt is). 

Az első TikTok Book Awards díjazottjai
Az első TikTok Book Awards díjazottjai

A TikTokon lévő könyves közösség erejét mutatja, hogy nemrég átadták az első TikTok Book Awards díjait, melyet egy előzetes, szűkített lista alapján maguk a felhasználók szavaztak meg - olvasható a BBC cikkében.

Az év könyve Bolu Babalola első, itthon magyarul még meg nem jelent regénye lett, melynek főszereplője egy fiatal lány, aki elhatározza, hogy nem lesz szerelmes, de ekkor belép az életébe valaki, aki próbára teszi a döntését. Az év szerzője díjat a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz szerzője, Holly Jackson nyerte, míg a Heartstopper, melyből a Netflix egy remek tinisorozatot forgatott, az év legjobb könyve lett, amit bárcsak újra lehetne először olvasni.

A TikTok Book Awards 2023 díjazottjai:

Az év könyve: Bolu Babalola - Honey & Spice

Az év szerzője: Holly Jackson

Az év tartalomgyártója: Eden Victoria

Az év indie könyvesboltja: Portobello Bookshop, Edinburgh

A legjobb BookTok feltámadás: Jane Austen - Büszkeség és balítélet

A legjobb könyv, ami ismét kedvet csinál az olvasáshoz: Dolly Alderton - Everything I Know About Love

A legjobb könyv, amit bárcsak újra először olvashatnék: Alice Oseman - Heartstopper - Fülig beléd zúgtam 1.

Ti olvastátok már valamelyiket? Szoktatok TikTokon könyves tartalmakat nézni?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.