Hirdetés

A jövőbeli Marvel filmekben is cameózhat Stan Lee

|

A Marvel Studios megegyezett a képregényes legenda képmásának és nevének használatáról.

Hirdetés

Stan Lee cameoszerepei hosszú esztendőkön át az MCU filmjeinek elengedhetetlen részét képezték. Ám a kilencvenötöt taposó képregénylegenda 2018. november 12-én bekövetkezett halála után egyértelműnek tűnt, hogy ugyan a már felvett anyagokat felhasználják, azonban a szép hagyomány érthető okokból véget kell, hogy érjen. A jelek szerint viszont erről szó sincs: a Marvel Studios egy közlemény értelmében megállapodott a Stan Lee képmását jogilag birtokló személyekkel és cégekkel - ergo a show folytatódik. Gill Champion, Arthur Lieberman, valamint a POW! Entertainment és a Genius Brands International illetékesei áldásukat adták a paktumra.

Hirdetés

Miként azt utóbbi vezetője, Andy Heyward megfogalmazta:

Az alku biztosítja, hogy Stan a digitális technológia, az archív felvételek és más megoldások használatával pályája legfontosabb állomásain, a Marvel-filmekben és a Disney vidámparkokban továbbra is élni fog. Ez egy széleskörű megállapodás. A közönség tisztelte Stant, és ha ízlésesen, stílusosan, és tisztelettel használják fel a képmását, akkor örömmel fogadják majd. Egy általánosan szeretett személyről beszélünk, és még jóval azután is, hogy mi már nem leszünk, ő marad a Marvel lényege.

Miként az sejthető, a döntés komoly etikai aggályokat vetett fel. Elvégre abban, hogy a milliók által már-már istenített alkotó arcát pólókra nyomtassák, vagy hogy életét egy tematikus attrakcióhoz, például hullámvasúthoz használják fel, minimum trükkös kivetnivalót találni. Ellenben az, hogy CGI-trükkökkel bármit megtehessenek vele, minimum problémás. Hiszen könnyen kisülhet a dologból egy, a 9-es terv a világűrbőlt idéző szituáció, ráadásul ha a jogtulajdonosok elvetik a sulykot, méltatlan helyzetbe hozhatják a popkultúra egyik ikonját. Végül azt is érdemes végiggondolni, hogy akárhogy is nézzük, termékké degradálnak egy ez ellen védekezni képtelen embert.

Nektek mi a véleményetek?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.