Hirdetés

Így búcsúzik Hollywood Stan Lee-től

|

Nem csupán a Marvelhez köthető személyek, hanem mindenki lerótta tiszteletét az elhunyt legenda előtt.

Hirdetés

Tegnap érkezett a szomorú hír - érdekes egybeesés, hogy pont a Marvel Kvízünk alatt -, hogy meghalt Stan Lee, aki nélkül ma nem is létezhetne Marvel Filmes Univerzum, sőt valószínűleg a Marvel Comics sem tartana ott, ahol most. 

Hirdetés

Stan Lee halála nem csupán a családját és rajongók millióit rázta meg, de a szakmát is, akik szívszaggató üzenetekkel igyekeztek elbúcsúzni a cameokirálytól. A legtöbb üzenet természetesen a Marvelhez kapcsolódik, hiszen az évek során hatalmasra duzzadt a család és mindenki jó kapcsolatot ápolt Lee-vel. Robert Downey Jr. például így emlékezett rá: "Neked köszönhetek mindent... Nyugodj békében, Stan!" 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I owe it all to you,,, Rest In Peace Stan... #MCU #Excelsior #legend #rip #stanlee #TeamStark

Robert Downey Jr. (@robertdowneyjr) által megosztott bejegyzés,

Chris Evans kimondta azt, amit mindannyian gondolunk, miszerint: Soha nem lesz még egy Stan Lee." Excelsior! 

Mark Ruffalo szerint jobbá tette a világot a modern mitológia erejével: 

Tom Holland posztjánál már a kép mindent elmond. 

A Farkast/Rozsomákot megformáló Hugh Jackman szerint egy kreatív géniuszt vesztettünk el, aki úttörő volt a szuperhős univerzumban és büszke rá, hogy segíthetett az egyik karakterét életre kelteni. 

Ryan Reynolds némi ledöbbenés után mindent köszön: 

Nincs ezzel másként Sebastian Stan sem, aki szerint Stan nélkül nem lenne ott, ahol, ezért mindenért hálás a legendának: 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thank you great legend. You will be missed. I wouldn’t be here without you. ❤️🙏🏻❤️

Sebastian Stan (@imsebastianstan) által megosztott bejegyzés,

Zoe Saldana úgy véli,  hogy mindannyiunk szuperhőse és inspirációja volt: 

A Sólymot alakító Anthony Mackie kiváltságnak érezte, hogy részese lehetett a Stan Lee által megteremtett univerzumnak: 

A Darázst életre keltő Evangeline Lilly egész életében inspirációként fog tekinteni az elhunyt ikonra: 

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke kijelentette, hogy soha nem volt még senki olyan hatással a karrierjére és a vállalat munkájára, mint Stan Lee, öröksége pedig mindannyiunkat túlél majd. 

Joss Whedon szerint Lee megalkotott egy olyan univerzumot, ahol ha egy karaktert igazán szeretnek, soha nem hal meg. Ugyanez igaz rá is.

Kevin Smith hosszasan mondott köszönetet Lee-nek, amiért az a fiú lehetett, aki volt és amiért azzá a férfivé vált, amivé válhatott: 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This is how I’ll always see you, @therealstanlee: as our benevolent leader and king, smiling down from your eternal throne on the generations of imaginations you fed and inspired. You were the first creator whose voice I knew before I’d ever actually heard it. You dreamed up some of my favorite modern myths and created characters that instilled in me a moral barometer, teaching me right from wrong and showing me it’s always better to be a hero instead of a villain. Your characters represented us: yes, they had extraordinary, unbelievable abilities, but they were also reflections of a world we knew, where a Spider-Man is really just a boy who wants to help. You showed me how to interact with the audience whenever you stepped onto Stan’s Soapbox to reach out to the readers. You showed me how to advocate for my field beyond the actual art itself whenever you tub thumped for comic books outside of the medium. It was never enough for you to simply make a comic because you were a true salesman at heart. So you not only sold comics, you sold me *on* comics - so much so that I built a life and career around your dreams and ideals. When you did Mallrats with us, you not only made a lifelong fan’s dream come true, you also lent me comic book credibility that I still get to spend today. And whether it was for @comicbookmenamc or @yogahosers, whenever I asked to borrow your heat again, you were always there for me with a smile. Your love story with Joanie and your long, happy marriage always shined as an example of what I wanted for my personal life. I long admired (and emulated) your kindness and patience and sense of humor when dealing with your public. Outside of my parents, you were the one adult who gave me the most useful life skills I still use today. Thank you, Stan, for making me not only the boy I was but also the man I am today. You had great power and you always used it responsibly, fostering billions of dreamers who all know your name - a name written in the stars for all time. You were not just the literary titan of comic books, you were our modern day Mark Twain. I will miss you all my days, my friend and hero. Excelsior forevermore. #KevinSmith #StanLee

Kevin Smith (@thatkevinsmith) által megosztott bejegyzés,

Dwayne Johnsonnak is volt néhány kedves szava, elmondása szerint amikor először betört Hollywoodba, ő nyitott karokkal és néhány nagyon bölcs tanáccsal várta, amit örökre a szívében fog őrizni. 

Mark Millar képregényíró elmondta, hogy Stan Lee kétszer is megváltoztatta az életét: egyszer gyermekként, egyszer pedig mikor már a Marvelnél dolgozott és meggyőzte őt, hogy indítsa el a Millarworld céget. Az ő tanácsai nélkül soha nem írta volna meg a Wantedet, a Kick-Ass-t, a Kingmant és más franchise-okat. 

Egy másik híres író, Neil Gaiman biztos benne, hogy egy korszak véget ért: 

Seth Rogen azért mondott köszönetet, amiért Stan Lee elérte, hogy aki másnak érzi magát, az rádöbbenjen, hogy ő valójában különleges. 

Mark Hamill, a Star Wars filmek Luke Skywalkere szerint "azt mondják, soha ne találkozz a gyermekkori példaképeddel, de tévednek. Szerettem ezt az embert és örökké hiányozni fog."

Jimmy Kimmel műsorvezető 7 évesen egy portrét rajzolt róla és megkérte az édesanyját, hogy küldje el neki, de hálás érte, amiért nem így lett, ugyanis így több mint 30 évvel később személyesen adhatta át. 

Geoff Johns, a DC filmek producere és a DC Entertainment egykori munkatársa különleges képpel emlékezett meg Stan Lee-ről: 

Elbúcsúzott tőle az Agymenők csapata...

A Marvel's Runaways sorozat stábja...

A Venom gárdája...

Az Egyesült Államok hadserege...

És sok más mellett az Akadémia is: 

Napestig sorolhatnánk még a rengeteg megemlékezést, de már ennyiből is leszűrhető, hogy Stan Lee mindenkire nagy hatást gyakorolt, akár kapcsolatba került vele, akár nem. Nyugodjék békében! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.