Hirdetés

Harvey Weinstein orkként kísért A Gyűrűk Urában

|

Legalábbis Elijah Wood, azaz Frodó szerint az egyik ork maszk a hírhedt producer képmására lett megalkotva.

Hirdetés

A Peter Jackson-féle A Gyűrűk Ura-trilógia azon alkotások egyike, melyekről nagy valószínűséggel még a premierjük után három, négy és öt évtizeddel később is fognak megjelenni forgatási érdekességek. A közelgő húszéves évforduló alkalmából természetesen ismét egyre több kérdést kapnak az egykori színészek és kreatív közreműködők, hogy meséljék el, hogyan is keletkezett a rengeteg Oscar-díjat bezsebelő fantasy eposz, és újfent Elijah Wood, mindenki kedvenc Zsákos Frodója osztott meg egy kulisszatitkot. Wood Dax Shepard podcastjében szerepelt, amikor is kifejtette, hogy a forgatás kezdetén az egyik ork maszk kísértetiesen hasonlított egy valódi ember arcára.

Hirdetés

A kontextushoz tudni érdemes, hogy eredetileg a Miramax birtokában, azaz Harvey Weinstein cégénél voltak a megfilmesítési jogok, ám a producer és Peter Jackson nem tudtak dűlőre jutni, hogy mégis hány filmben lehetne adaptálni J.R.R. Tolkien trilógiáját. Végül Jackson és társa, Fran Walsh vetették fel Weinsteinnek az ötletet, hogy más stúdiónál próbálkozzanak a megvalósítással, ahol inkább Jacksonék víziója érvényesülne, és nem a Miramax társalapítójáé.

Weinstein, némileg pökhendien, két feltétellel adott szabad utat Jacksonéknak a házalásra: a soron következő hétvégéig köttessen meg az alku, és az új stúdió egyszerre forgassa le a három regény adaptációját. Valószínűleg Weinstein nem gondolta, hogy a New Line Cinema a rövid határidő ellenére belemegy ezekbe a feltételekbe. A többi pedig már történelem.

Wood a podcastben eme történet egyik slusszpoénját is megosztotta a házigazdával és a hallgatóközönséggel.

"Vicces, mert Dom (Monaghan, azaz Trufa) és Bill (Boyd, azaz Pippin) is erről beszélgettek nemrégiben a The Friendship Onion című podcastjükben. Sean Astin (Csavardi Samu) volt a vendégük, aki éppen felidézte az első emlékeit Új-Zélandról, majd kitért arra, amikor először látta az ork maszkokat. És az egyik ilyen ork maszkot - és erre élénken emlékszem - úgy tervezték, hogy Harvey Weinsteinre hasonlítson, egyfajta basz.dj meg gyanánt. Azt hiszem, most már lehet erről beszélni, hiszen a csávót bebörtönözték. B.ssza is meg!"

Tekintve, hogy végül milyen nézői és kritikai visszhangot kapott A Gyűrűk Ura, nem meglepő, hogy ennyire keserű emlékek maradtak meg a színészben a hírhedt producerről, aki majdnem keresztbe tett az egész projektnek. Weinsteinról azóta persze még durvább dolgok derültek ki, ami miatt még Wood vulgáris kifejezéseitől is el lehet tekinteni.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.