Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Elijah Woodról

|

Máig őrzi a gyűrűt.

Hirdetés

Sok mindenki számára nehéz volt az elmúlt év, de Elijah Wood a legszebb ajándékot kapta az élettől: apa lett. Bármikor visszatérne Új-Zélandra forgatni, és szívesen feltűnne a készülő A Gyűrűk Ura-sorozatban, de mint a horrorfilmek elkötelezett támogatója, a Gyere apához főszerepét is örömmel vállalta. Ma lett 40 éves, ezért hoztunk nektek róla tíz érdekességet.

Hirdetés

Korán kezdte

Az édesanyja Wood kisgyermekkorában le akarta kötni a felesleges energiáit, ezért modelliskolába küldte hétéves korában, és feltűnt néhány helyi reklámban, mielőtt végleg a színészkedés mellett döntött. Ekkor már tagja volt a The Sound of Music nevű iskolai énekkarnak is.

Igazi szenvedély

Elismerte, hogy CD-k ezreivel rendelkezik számtalan műfajban, mivel imádja a zenét. Nem csak kiválóan énekel és zongorázik, hanem barátjával, Zach Cowie-val Wooden Wisdom név alatt DJ-ként is zenélnek, a duó fellépett például a 2012-es Bushmilles Live fesztiválon. 2005-ben megalapította a saját lemezkiadóját Simian Records néven. Szerepel továbbá a The Cranberries Ridiculous Thoughts című dalához készített klipben.

Pihenés

Hobbija az éneklés, az olvasás, a főzés, a vívás, az úszás és a görkorcsolyázás.

Kedvencek

Kedvenc színészei Emma Thompson és Tim Roth. Kedvenc együttesei a Beatles és a Smashing Pumpkins, egyik kedvenc könyve pedig J. R. R. Tolkientól A Hobbit.

A legjobb szerepének tartja

A Faculty - Az invázium forgatása során hallott A Gyűrűk Ura-trilógiáról. Azonnal megérezte, hogy ez lehet élete lehetősége, ezért közeli barátja, a rendező George Huang felvette a meghallgatáshoz szükséges videót. Különböző szögekből filmezte, amiket később össze is vágtak, majd elküldték a kész anyagot Új-Zélandra Peter Jacksonnak. Néhány hónappal később 150 színésszel - köztük Jake Gyllenhaallal - szemben megkapta Frodó szerepét.

Örök szövetség

A Gyűrű Szövetségének minden tagja ugyanazt a tetoválást viseli: a kilences számot tünde nyelven (kivéve a Gimlit alakító John Rhys-Daviest, helyette kaszkadőre varratta magára). Wood a medencéje jobb oldalán viseli a mintát. A filmben kellékként két gyűrűt használtak, amelyet a forgatás végeztével Wood és a Gollamot játszó Andy Serkis vihetett haza.

Szinkronhang

A kilences szám nem csak A Gyűrűk Ura kapcsán kerül elő: ő szinkronizálta a párhuzamos világban élő, mechanikusan működő rongybabákról szóló 9 című animációs film főszereplőjét.

Mi lett volna, ha

Szóba jött mint a Richie Rich - Rosszcsont beforr főhőse, de végül Macaulay Culkin kapta a szerepet, valamint az Eragon-film főszerepe kapcsán is felmerült a neve, de végül Edward Speleers lett a befutó.

Kicsiként sem félt…

Ötéves volt, mikor az első horrorfilmjét látta, ami a Truth or Dare?: A Critical Madness című 1986-os film volt. Már első alkalommal a zsáner szerelmese lett, és 2010-ben Daniel Noah-val és Josh C. Wallerrel együtt létrehozta a The Woodshed produkciós céget, ami horrorfilmek forgalmazásával foglalkozik.

…és felnőttként is bevállalós

Wood volt az első, aki kötélen kelt át a Viktória-vízesés fölött, mindezt 2008-ban Jack Osbourne Adrenalin Junkie című műsorában. Az interneten megtalálható felvételeken jól látszódik, hogy cseppet sem izgatta magát a magasság miatt, és a hevederen lógva boldogan fényképezte a tájat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.