Hirdetés

23 év börtönt kapott Harvey Weinstein

|

A híres producer ügyében végre döntés született.

Hirdetés

2017-ben kerültek nyilvánosságra azok a vádak, melyek szerint Harvey Weinstein több hollywoodi színésznőt is szexuálisan zaklatott (az egyik első cikkíró ebben a témában Ronan Farrow volt, aki a New Yorkerbe írt erről). Hollywoodot fenekestül felforgatta a hír, ezt követően pedig egyre többen és többen vallották meg korábbi sérelmeiket - nem csak Weinsteint illetően, több csontváz is kihullott a szekrényből -, a metoo-mozgalom pedig elindult. Olyanok vallottak a filmmogul ellen, mint Rose McGowan, Ashley Judd, valamint Uma Thurman (a lista pedig még folytatható lenne). 

Hirdetés

Pontosan január 6 (a tárgyalás kezdete) óta várunk tehát arra, hogy valamilyen ítélet szülessen a befolyásos producer ügyében, amely most meg is született: két áldozat vallomása után Harvey Weinsteint nemi erőszak vádjában bűnösnek találta. Az ítélet: 23 év fegyház, melyet New York állam börtönében kényszerül letölteni, a fegyház mellett pedig szexuális zaklatóként is regisztrálni fogják. Mindemellett Kaliforniában is folyamatban van ellene eljárás, de az ügyvédei bejelentették: fellebbezés várható (plusz, nevetségesnek tartják, hogy gyilkossággal vádolt emberek kevesebbel is megússzák).

Ti mit gondoltok az ítéletről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.