Hirdetés

13 mozis film, ami érdekelhet áprilisban

|

Az áprilisi felhozatal ellát minket horrorokkal, animációs filmekkel, akciókkal, életrajzi darabokkal, és olyan franchise-ok bővülnek, mint a Micimackó, valamint a Szellemirtók.

Hirdetés

Túlvagyunk az Oscar-szezonon, szóval a díjesélyes filmek bemutatói elfogytak, de azért maradt még egy, aminek a hazai premierje váratott magára: a Robotálmok. A legjobb animációs filmek kategóriájában jelölték, de v égül A fiú és a szürke gém elvitte előle a szobrot. 

A Robotálmok is hozzájárul ahhoz, hogy meglehetősen változatos legyen az áprilisi mozis kínálat, szinte minden műfaj képviselteti magát. Mint mindig, úgy most is a premierek teljes listáját a 2024-es nagy filmes premiernaptárunkban találjátok, alább csak egy válogatást találhattok a számunkra érdekesebbnek vélt címekből és a nagy durranásnak ígérkező alkotásokból. 

Hirdetés

Április 4. Az első ómen

Előzményfilmben éleszti újra Arkasha Stevenson az Ómen franchise-t, melyben Rómába küldenek egy fiatal nőt (Nell Tiger Free - Servant, Trónok harca), hogy az egyházat szolgálja. Elfogja a gyanú, hogy a háttérben nem minden olyan, ami első pillantásra látszik, és hamarosan ráeszmél, hogy sötét összeesküvésről van szó, mely a gonoszt hivatott előidézni. A mellékszerepekben feltűnnek olyan ismertebb arcok is, mint Bill Nighy (A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse, Igazából szerelem), Charles Dance (Trónok harca, King's Man: A kezdetek) és Ralph Ineson (A boszorkány, A zöld lovag).

Április 4. Hogyan szexeljünk / 27

A 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját elnyerő film autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelennek, szabályok nélkülinek tűnő életét három barátnőn keresztül, akik a gimi után szünetben egy görög tengerparti városban vetik bele magukat az éjszakai életbe. A trió életük legjobb nyarában reménykedik, de nem mérik fel döntéseik súlyát, Molly Manning Walker rendező pedig a történetükkel a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyére ás. A film kísérőalkotása Buda Flóra Anna díjnyertes animációs kisfilmje, a 27. 

Április 4. A Majomember

Dev Patel (Gettómilliomos, A zöld lovag) első rendezése már a megszokottnál is hosszabb előzetesével felkeltette az érdeklődést, de bízunk benne, hogy nem lőttek el mindent abban a három percben. Az alapsztori egyszerű: egy ismeretlen férfi bosszút áll édesanyja haláláért. Nem kicsit, nagyon. Az eddigiek alapján egy John Wick-filmekre hajazó akcióthrillernek ígérkezik, de Jordan Peele produceri kreditje sejteti, hogy valamivel többről lesz most szó. A főszerepben Patelt láthatjuk, de mellette szerepet kap többek között Sharlto Copley (District 9, Hardcore Henry) is.

Április 4. Kék Pelikan

Csáki László Balázs Béla-díjas rendező animációs filmje a berlini fal leomlása után játszódik nem sokkal. Egyre nagyobb lehetőség nyílik külföldre utazni, de a tömegközlekedés még így is nagyon drága. Ákos, Laci és Petya azonban nem tétováznak, inkább hamisítanak jegyet maguknak! Kritikánkban már dicsértük, hamarosan a nagyközönség is láthatja!

Április 11. Szellemirtók: A borzongás birodalma

A klasszikus Szellemirtók filmeket jegyző Ivan Reitman fia, Jason Reitman 2021-ben fiatalokkal képzelte el a franchise örökségét, a koncepció pedig sikert aratott, aminek hatására a Sony Pictures zöld utat adott a folytatásnak. Reitman Jr. ezúttal csak a forgatókönyvbe szállt be, a rendezést a szkriptbe is besegítő Gil Kenan (A fiú, akit Karácsonynak hívnak, Poltergeist) vállalta. A történet középpontjában ismét a Spengler család és az általuk behozott új karakterek (McKenna Grace, Finn Wolfhard, Paul Rudd) állnak, mellettük pedig szerepet kapnak a régi arcok is (Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver), a csapatot ezúttal egy mindent megfagyasztó túlvilági entitás rántja össze, miközben ezerrel dübörög a nosztalgiázás. 

Április 11. Back to Black

Idén egyszer láthattunk már életrajzi filmet egy híres zenészről, akkor Bob Marley-t mutatták be, most pedig egy ugyancsak világhírű énekesnőről, Amy Winehouseról tudhatunk meg többet a Back to Blacknek köszönhetően. Sam Taylor-Johnson rendezése elkísér minket arra az utazásra, hogyan vált Winehouse egy csapásra ismertté és jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket, eközben pedig megismerhetjük a jelenség mögötti nőt és a kapcsolatot, ami a lemezt inspirálta. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Április 18. Polgárháború

Alex Garland (Ex Machina, Expedíció) már belebegtette a visszavonulását a rendezéstől, de előtte még bemutatja legújabb filmjét, mely a széttagolódott, polgárháború sújtotta Egyesült Államokban játszódik, ahol az elnök Texassal és Kaliforniával hadakozik. A filmben többek között néhány újságírót követünk végig, akik a megpróbáltatások ellenére igyekeznek tudósítani a legveszélyesebb helyszínekről. A főbb szerepekben Kirsten Dunstot (Pókember-filmek, Melankólia), Jesse Plemonst (A kutya karmai közt, Megfojtott virágok), Nick Offermant (Fargo, Városfejlesztési osztály), valamint Cailee Spaeny-t (Húzós éjszaka az El Royale-ban, Priscilla) láthatjuk. 

Április 18. Micimackó: Vér és méz 2.

2023 legrosszabb filmjének választottuk Rhys Frake-Waterfield horrorfilmjét, amelynek célja az volt, hogy A. A. Milne közkinccsé vált csacsi öreg medvéjének véres változatot készítsen, a végeredményt viszont nemcsak mi tartottuk katasztrofálisnak, hanem minden kritikus, az Arany Málna-díjátadón is tarolt a projekt. A rendezőt ez nem tántorította el, mivel a kevesebb mint 100 ezer dollárból forgatott slasher közel 5 milliót hozott globálisan, így a folytatás már nagyobb büdzséből készült, és fel fog bukkanni mellette a horrorizált Bagoly és Tigris is. Isten óvjon mindannyiónkat! Ráadásul már a harmadik filmet is bejelentették, sőt filmes univerzumot terveznek. Meneküljön, ki merre lát!

Április 18. Szunnyadó vérebek

Adam Cooper első nagyjátékfilmje egy olyan detektívet mutat be (Russell Crowe alakításában), aki visszatér egy régi gyilkossági ügyéhez, miután alávetették egy különleges, Alzheimert gyógyító eljárásnak. A férfi az emlékeit összerakva próbál megoldani egy brutális gyilkosságot, a sztori alapját E.O. Chirovici regénye, a The Book of Mirrors adja. Crowe-on kívül a stábot erősíti Márton Csókás (A Védelmező, xXx), Karen Gillan (A galaxis őrzői filmek, Jumanji filmek), Harry Greenwood (A szekta szökevénye, A fegyvertelen katona) és Tommy Flanagan (Kemény motorosok, Gladiátor) is.

Április 25. Challengers

Már szeptemberben bemutatták volna Luca Guadagnino (Szólíts a neveden, Sóhajok) romantikus sportfilmjét, de a sztrájk miatt végül 2024 áprilisára halasztották. A film egy szerelmi háromszöget boncolgat, ám az izgalmi faktort az adja, hogy a három fiatal emellett versenyszerűen teniszezik is, így a rivalizálás nem csak az emberi kapcsolataikban, de a sportban is jelen van. A három főszereplőt Zendaya (Eufória, A legnagyobb showman), Mike Faist (West Side Story, Motorosok) és Josh O'Connor (A korona, Durrellék) alakítják, Tom Holland pedig… a mozivászon előtt irigykedhet.

Április 25. Abigail

Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett, vagy ahogy művésznevükön hivatkoznak magukra, Radio Silence előbb az Aki bújttal, majd a Sikoly (V) és Sikoly VI filmekkel lopták be magukat a horrorrajongók szívébe, ezt a tendenciát pedig egy vérgőzös alkotással folytatják. Az Abigailben egy balerina kislányt (Alisha Weir - Matilda: A musical) rabolnak el a busás jutalom reményében, csakhogy hamar rádöbbennek, hogy Abigail nem egy védtelen lány, sőt, minden tudásukat be kell vetniük, ha túl akarják élni. A Sikolyból száműzött Melissa Barrera mellett felbukkan a filmben Dan Stevens (Légió, The Guest), Giancarlo Esposito (Breaking  Bad, Godfather of Harlem), Kathryn Newton (Hatalmas kis hazugságok, Freaky), Matthe Goode (Watchmen, Kódjátszma), Kevin Durand (Robin Hood, Locke & Key) és a tavaly elhunyt Angus Cloud (Eufória) is. 

Április 25. Robotálmok

Ez az Európa Filmdíjas kis spanyol animációs gyöngyszem az Oscar-jelöltek között tűnt fel először, ahol bár nem nyert végül, de sokak szívébe lopta be magát. Pablo Berger filmje egy robotról szól (meglepő módon), akinek az a feladata, hogy a gazdája legjobb barátja legyen. Egy nap azonban elszakadnak egymástól, és ezt követően a film azt mutatja be, hogy mi történik a két karakterrel egymás nélkül. Megható, humoros, hangulatos, egyszóval ajánlott!

Április 25. Maga a pokol

Áprilisban Russell Crowe még egy filmmel jelentkezik: William Eubank (Árok, Parajelenségek: Kapcsolódás) akcióthrillere a Delta Force egy egységéről szól, amely csapdába esett a Fülöp-szigeteki dzsungelben, és 48 órán keresztül küzd a túlélésért egy drónpilóta segítségével (ez utóbbit alakítja Crowe). Az intenzív pillanatokat ígérő filmben az elit mentőcsapat tagjait olyan színészek alakítják, mint Luke Hemsworth (Westworld, A győztes gól), Milo Ventimiglia (Hősök, Rólunk szól) és Liam Hemsworth (Az éhezők viadala-filmek, Most Dangerous Game). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.