Hirdetés

Kicsoda az új Superman, David Corenswet?

|

A 2025-ben debütáló Acélember már több műfajban bizonyított.

Hirdetés

Az elmúlt napok legforróbb filmes híre a DC bejelentése volt, miszerint Superman szerepét a 2025-ben érkező Superman: Legacy című alkotásban David Corenswet fogja alakítani (Lois Lane-ként Rachel Brosnahant láthathatjuk majd). A döntés megosztotta a rajongókat: egyesek szerint Corenswet tökéletesen alkalmas a szerepre, míg a mások azt gondolják, Henry Cavill karizmáját nem tudja megidézni. Arra, hogy a fiatal amerikai színész hogyan fog muzsikálni Supermanként, még két évet kell várnunk (ráadásul még az első forgatási fotóktól, előzetesektől is messze vagyunk), az ugyanakkor biztos, hogy Corenswet eddigi színészi pályája alapján képes lehet elvinni a hátán egy nagy franchise-t.

Lássuk, a tehetség ez alkalommal hogyan tört utat magának.

Hirdetés

Klasszikus kezdetek

Az új Acélember kezdeti évei nem is alakulhattak volna ennél megszokottabb módon. Corenswet művészcsaládba született, édesapja évekig dolgozott színpadi színészként, majd ügyvédként helyezkedett el, nagypapája pedig gyermekkönyvek kitalálójaként tevékenykedett. A fiú aztán 2016-ban diplomázott a Juilliardon, az Egyesült Államok egyik leghíresebb kulturális intézményében.

A fiatal tehetség már gyermekkorában számtalan előadásban játszott (többek között egy Arthur Miller-darabban, amit máig meghatározó szakmai állomásnak nevez), 2016-ban pedig úgy tűnt, a sorozatos áttörés is eljöhet számára, hiszen megkapta az egyik főszerepet Rob Reiner (A turné, Állj mellém!, Harry és Sally, Tortúra, Egy becsületbeli ügy) tervezett sorozatában, a The Tapben. A széria a '60-es évek végén, izgalmas és sokszínű politikai klímában játszódott volna a Yale kampuszán. A sorozatból elkészítették a pilot epizódot, de a teljes első évadot nem rendelte be a USA Network.

Ezt követően a pályakezdő színészek klasszikus sorsa várt Corenswetre: kisebb szerepekben tűnt fel, elsősorban tévésorozatokban: játszott például a Sherlock és Watsonban és a Kártyavárban (House of Cards) is.

Áttörés Ryan Murphy oldalán

Ryan Murphy korunk egyik legtevékenyebb és legfontosabb tévés producere, aki karrierje során rengeteg színészt indított el a pályán (vagy épp adott számukra újra lehetőséget hosszú évek mellőzése után). Corenswet 2019-ben csatlakozott a Murphy-univerzumhoz, mégpedig A politikus (The Politician) című sorozattal. Murphy ebben a szériában az amerikai elitiskolák nepo bébijének életet ábrázolja igencsak szatirikusan. A főszereplő, Payton (Ben Platt), aki már gyerekkorában eldöntötte, hogy elnök lesz. Ehhez azonban először a diákönkormányzati választásokat kell megnyernie, a versenyben pedig beveti szülei összes befolyását. Corenswet karaktere, River talán az egyetlen, aki iránt Peytonnak valódi érzései vannak (annak ellenére, hogy kezdetben riválisok), tragédiája örökre a csodagyerekkel marad, így bár a színész nem töltött rengeteg időt a sorozatban, jelentősége annál nagyobb volt.

A Henry Cavillel való hasonlóság már ekkor is sokaknak feltűnt a 29 éves amerikai sztárral kapcsolatban.

"Már azelőtt észrevettem, hogy az internet felkapta volna a témát. Karrierem egyik nagy álma, hogy eljátszhassam Supermant. Kedvelem a Henry által képviselt, sötétebb vonulatot, de szívesen látnék egy optimistább verziót is"

- nyilatkozta ekkoriban a színész.

Corenswet ezt követően feltűnt a következő Murphy-műben, a Hollywoodban is, amely a második világháború utáni nagyipari filmgyártás világába kalauzolta a nézőt. A karakteres fiatal ebben a sorozatban egy színészi ambíciókkal rendelkező veteránt játszott, aki megpróbálta kiismerni magát az '50-es évek álomgyárának dekadens világában. 

Ezek a projektek pedig a filmes lehetőségeket is meghozták számára, Corenswet az elmúlt években feltűnt például az Ahol éjszaka is süt a nap című dramedyben, amelyben többek között Gillian Andersonnal és Zach Galifianakisszal játszott együtt; a Nézz mindkét irányba! című romantikus alkotásban  Lili Reinhart, a Pearlben Mia Goth oldalán tűnt fel, hamarosan pedig a Daisy Edgar-Jones-Glen Powell páros mellé csatlakozik a Twistersben. Időközben ráadásul jön A The Greatest Hits, amiben ismét együtt játszhat majd Lucy Boyntonnal, aki A politikusban is remek volt.

Corenswet számára a nyilatkozatai alapján nagyon fontos az inspiráció, illetve az, hogy olyanokkal dolgozhasson, akik hasonlóan motiváltak.

"Nagyon szeretek dolgozni. Szívesen vagyok a szettben, körülvéve olyan emberekkel, akik lelkesedéssel végzik a munkájukat. Minden színész, aki ilyen lehetőséghez jut, nagyon szerencsésnek érezheti magát."

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Persze mint szinte minden alkotás esetében, most is a forgatókönyv és a rendezés minősége dönt majd elsősorban a projekt sikerességéről, de Corenswet az eddigi munkái alapján alkalmas lehet James Gunn elképzeléseinek színre vitelére. A kedvelt rendező a nyilatkozatai szerint a kettősségekre akarja építeni a karaktert.

"Azt szeretném vizsgálni, hogy az arisztokrata kriptoni szülők és a texasi farmerek hogy vannak egyaránt hatással Clark személyiségére, az általa meghozott döntésekre. "

Corenswet előtt tehát szép színészi feladat áll, arról nem is beszélve, hogy egy új univerzum alapjait kell leraknia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.