Hirdetés

Pilot: Sólyomszem

|

Rögtön dupla résszel indított a Sólyomszem sorozat, ami rendesen készít minket az ünnepekre.

Hirdetés

Régen az első Bosszúállók előtt mennyire fura volt, hogy pont a képességek nélküli csapattagok nem érdemeltek ki külön filmet, persze nem véletlenül. Első körben nem sokat szerepeltek, meg amúgy is a csapat részeként funkcionáltak igazán jól, a későbbi filmekben pedig úgyis kijárt nekik elég karakterépítgetés. Aztán a Marvel csak nem hagyhatta, hogy pont az egyetlen női tag, Fekete Özvegy ne kapjon saját egész estés mozit, Sólyomszem pedig legyen boldog a saját sorozatával a Disney+-on.

Hirdetés

Kezdjük talán azzal, hogy ez nem Sólyomszem sorozata, vagyis de, az övé, újrafogalmazom... ez a sorozat nem Clinton Barton Sólyomszeméről szól. Igazából ő csak belekeveredik valahogy az események közepébe, gyűlöli már az egész hősködést, csak a családjával szeretne lenni a kimaradt öt év után. Különben is elégszer robbantak fel már mellette különböző dolgok, egy titánnal küzdött meg egy íjjal felszerelkezve és a legjobb barátját kellett feláldoznia egy Végtelen kőért. Csak hát az a fránya lelkiismerete felülkerekedik a fáradt, agyonpofozott testén és nem hagyhat magára egy fiatal lányt a bajban, mert előbb helyre kell hoznia még egy-két dolgot a múltjából. Jeremy Renner pedig szerintem ő maga a valóságban is belefáradt ebbe az egész Marvel dologba, szóval mindennél jobban hozza a karakterét, hogy végre lezárhassa ezt a fejezetét az életének.

Tehát a sorozat a fiatal, tehetséges, de kicsit renitens Kate Bishopról szól, aki épp New Yorkban volt, amikor a Bosszúállók megmentettek mindenkit és premier plánból nézhette végig, ahogy Sólyomszemnek köszönhetően nem lesz a támadás áldozata. Ebből pedig a gyerek Kate el is határozza, hogy ő is hős szeretne lenni, szóval mindenféle küzdősportban profi lesz, természetesen íjászatban is. Egy szerencsétlen baleset egy haranggal és annak tornya miatt kicsit kellemetlen hangulatban várják haza az ünnepekre, így kénytelen csatlakozni az anyjához és az 1%-hoz egy jótékonysági ünnepségen, ahol persze nem bírja ki, hogy ne hallgasson bele a nem neki szánt témákba, ami egyenes út a bajba.

Két rész után nehéz ítéletet mondani, vagy a többi Marvel/Disney+ sorozathoz hasonlítani a Sólyomszemet, de annyi biztos, hogy Hailee Steinfeld telitalálat, bájos kis ártatlansága, de rendíthetetlen makacssága izgalmas alapanyagot szolgáltat. Jeremy Rennerrel közös dinamikájába éppen csak belepillanthattunk, de már most kifejezetten szórakoztatóak együtt. A hangulat minden kétséget kizáróan karácsonyi és a Loki után üdítő újra a földhözragadt megközelítés, történetmesélés. Olyan vad feltételezésekbe még ne menjünk bele, hogy mennyire lesz friss, vagy újító a sorozat, mert azért ne legyenek illúzióink, ez egy újabb tuti biztos projekt, de még ennyivel tartozik a Marvel a Bosszúállók rajongóknak. Ismét jön a papírforma és aki ennél többet szeretne, az jobb, ha nem ül neki.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Kíváncsiak vagyunk hogyan tovább, innentől hetiben érkeznek a részek, ahogy eddig megszokhattuk és természetesen a széria leteszi az alapokat a frissen bejelentett Echo sorozatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.