Hirdetés

David Yates rendezheti a Legendás állatok és megfigyelésük valamennyi részét

|

A korábban már 4 Harry Potter-filmet dirigáló Yates bejelentkezett valamennyi folytatásra.

Hirdetés

A rajongók (na jó, nem csak ők) pár napon belül újra elmerülhetnek J.K. Rowling varázslatos világában. Annyi már bizonyos, hogy a kereken két év múlva esedékes folytatást is a Potter-veterán David Yates rendezi, viszont a rajongókhoz hasonlóan ő is túl jól érzi magát ebben a világban és még tovább is maradna.

Hirdetés

Yates ugyanis bejelentkezett a hátralévő epizódokra, a film premierje kapcsán sikerült mikrofonvégre kapni, aki így nyilatkozott:

Imádok filmeket készíteni és van egy nagyszerű csapatom, akikkel olyanok vagyunk, mint egy család. De csak egy filmre koncentrálok. 

Yates azzá kezd válni a szériának, mint a James Bond-sorozatnak John Glen a 80'-as években, aki a korszak minden filmjét rendezte, viszont ezzel kétségtelenül lepipálná, hiszen ha két évente érkezik egy rész, akkor 2024-ben érne véget a széria, Yates személyét pedig a Főnix Rendje élén még 2005-ben jelentették be, vagyis 19 évig basáskodhatna a sorozat felett. (Utána meg esetleg jöhetne az Elátkozott Gyermek adaptáció, de jobb lenne, ha ahhoz inkább nem nyúlnának.)

A Warner még nem mondott erre semmit, de nem valószínű, hogy elleneznék, ugyanis a Tarzan legendája féle kisiklástól eltekintve Rowling világának a filmre adaptálása kifejezetten fekszik a rendezőúrnak. Legalábbis anyagilag és kritikailag mindegyik jól teljesített és az első vélemények alapján a Legendás állatok sem különb minőségben az előző moziktól. Egyes vélemények odáig merészkednek, hogy az év egyik legjobb blockbusterének kiáltsák ki (ami az idei mezőnyt elnézve nem nagy szó) és Dan Foglert, valamint Ezra Millert különösen dicsérik. Eddie Redmayne-t sem tartják szerencsére egy Harry Potter utánérzésnek, a steampunk látványában egyesek Terry Gilliam Brazilját vélték felismerni, a másság problémakörnél pedig Bryan Singer első két X-Menjét is szóba hozták, azt viszont gyakran kiemelik, hogy érezhetően ez még csak egy felvezető rész.

Yates emellett a két év múlva esedékes, Párizsban játszódó folytatásról is elejtett pár szót, amelynek a forgatókönyvén Rowling már az utolsó simításokat végzi:

Teljesen különbözik ettől a filmtől. Annyira kísérteties, mint egy álom. Amit csinál az egészen elképesztő: nem ismétli önmagát.

Rowling pedig anyatigrisként dédelgeti gyermekét, ami Harry Potteréhez hasonlóan megint egy nagyszabású történetet takar.

Az igazat megvallva, a trilógia csak amolyan helykitöltő szerepet látott el. Őszinték akartuk lenni az emberekkel a tekintetben, hogy egynél több film érkezik, de így ítéltük helyesnek. Aztán elérkezett a pillanat, amikor a történet felvázolásánál azt mondtam Davidnek, hogy "Szerintem ebben öt film van." és azt hiszem ebben nagyon pontos voltam. Igazán nagyratörő öt filmben elmesélni, ami 19 éven ível át, de látnom kell a történet ívét. Szóval így történt.

Egyébként érdekes, hogy ez a 19 év, mind az életben, mind Rowling történeteiben hogyan tér vissza. Az epilógus, valamint a most bemutatott színdarab 19 évvel a roxforti csata eseményei után játszódik. Annak ellenére, hogy a következő epizód szintén 1926-ban játszódik majd, vélhetően a sztori 1945-ben ér véget Grindelwald legyőzésével, valamint ott van Yates terve, miszerint pár évig még el lesz ezekkel az alkotásokkal. Mi azért örülnénk neki, ha a harmadik részt ez esetben is Alfonso Cuarón rendezné, mint anno az Azkabani foglyot (lehetőleg egy darab vágás nélküli jelenetben), aki a jelen film dirigálását a Gravitáció után visszautasította ugyan, de nem lenne ellenére visszatérni Rowling világába. Mindenesetre a franchise a jelek szerint jó kezekben van és kíváncsian várjuk, hogy Rowlingék mit húznak elő a folytatásokban a süvegükből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.