Hirdetés

Az Őrzők nyílt levélben tiltakoznak James Gunn kirúgása ellen

|

A galaxis őrzői főszereplői közzétettek egy nyílt levelet, amellyel támogatják a kirúgott rendezőt és a visszahelyeztetését kérik.

Hirdetés

A Disney 10 nappal ezelőtt rúgta ki írói és rendezői pozíciójából James Gunn-t, A galaxis őrzői filmek atyját, aki éppen a 3. részt készítette elő. A döntés hátterében az állt, hogy előkerültek olyan tweetek Gunn múltjából, amelyekben pedofíliával és nemi erőszakkal viccelődött.

Hirdetés

A több mint 10 évvel ezelőtt posztolt bejegyzésekért a rendező már többször is bocsánatot kért, sőt betekintést is engedett az akkori látásvilágába. Noha ő elfogadta a stúdió döntését (mi mást is tehetett volna?), a rajongók és a munkatársai már kevésbé voltak megértőek. Előbbiek egy lassan 340,000 aláírás felé közelítő petícióval fejezték ki támogatásukat, míg utóbbiak most közösen szólaltak fel egy nyílt levélben:

Nyílt levél "A galaxis őrzői" stábjától

A rajongóinknak és a barátainknak:

Teljes mellszélességgel támogatjuk James Gunn-t. Mindannyiunkat lesokkolt a tíz nappal ezelőtti hirtelen kirúgása ezért szándékosan vártunk ennyit, hogy gondolkodhassunk, imádkozzunk, hallgassunk és beszélgessünk. Ebben az időszakban megerősített minket a kicsorduló támogatás, ami azoktól a rajongóktól és média személyiségektől érkezett, akik viszont szeretnék látni James-et a 3. rész rendezői székében. Ugyanakkor elszomorított minket a könnyedén megtéveszthető emberek látványa, akik adnak az elképesztő összeesküvés elméletek szavára.

Mindannyian hatalmas megtiszteltetésként éltük meg azt, hogy részesei lehettünk "A galaxis őrzői" filmeknek. Nem múlhat el ez a pillanat anélkül, hogy ne fejeznénk ki szeretetünket, támogatásunkat és hálánkat James felé. Nem azért vagyunk most itt, hogy megvédjük a sok évvel ezelőtti vicceit, hanem azért, hogy megosszuk élményeinket, amelyeket a A galaxis őrzői 1 és 2 forgatásai során szereztünk. Az, akinek kirúgásakor mutatta magát egybevág annak az embernek a jellemével, aki minden nap ott volt velünk a forgatáson. A bocsánatkérése, amit most és néhány évvel ezelőtt is megtett már, szívből jön. Egy olyan szívből, amit ismerünk, amiben megbízunk és amit szeretünk. Azzal, hogy beválogatott minket ezeknek a kívülállóknak a szerepére, akik megtalálják a megváltást, örökre megváltoztatta az életünket. Úgy hisszük, hogy a megváltás témája sosem volt ennyire releváns, mint most.

Mindannyian várjuk azt a percet, hogy újra együtt dolgozhassunk a barátunkkal, James-el. A története még nem ért véget - koránt sem.

A közvélemény bíróságán nincs idő a tisztességes eljárásra. Valószínűleg nem James az utolsó jó ember, akit tárgyalásra küldenek. Az országban egyre növekvő politikai hasadékot elnézve elég valószínű, hogy az efféle esetek folytatódni fognak. Ennek ellenére reméljük, hogy a politikai spektrum minden résztvevője visszavesz a karaktergyilkosságokból és nem használja fel többé fegyverként az emberek befolyásolhatóságát.

Reméljük, hogy ezek az események példaként szolgálnak majd mindnyájunknak arra, hogy ráébredjünk mekkora felelősségünk van a leírt szavaink fölött, amikor azokat digitális kőbe véssük. Reméljük, hogy társadalomként tanulunk az esetből és máskor kétszer is meggondoljuk, hogy milyen gondolatokat kívánunk megosztani, ezáltal pedig talán szert tehetünk arra a tudásra, hogy jobb segíteni és gyógyítani egymás bántalmazása helyett. Köszönjük, hogy vetted a fáradtságot ahhoz, hogy elolvasd a szavainkat.

A Galaxis Őrzői

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.