Hirdetés

A Disney kirúgta A galaxis őrzői filmek rendezőjét

|

James Gunn már nem lesz ott, hogy befejezze A galaxis őrzői trilógiát.

Hirdetés

A napokban konzervatív politikusok felhánytorgatták James Gunn évekkel ezelőtti Twitter bejegyzéseit, melyekben gyakorta írt humorosan olyan felháborodást keltő témákról, mint a pedofília vagy a nemi erőszak. A támadás oka valószínűleg az, hogy a rendező többször is nyíltan bírálta Donald Trump amerikai elnököt.

Hirdetés

Noha a most előkerült tweeteket hosszú évekkel ezelőtt tette közzé Gunn, sikerült akkora port kavarniuk, hogy a Disney úgy döntsön meneszti őt A galaxis őrzői 3 rendezői székéből. A stúdió álláspontja szerint:

"A sértő hozzáállás és megnyilvánulások, amelyek előkerültek James Twitterjéről nem megmagyarázhatóak és nem tükrözik a stúdiónk értékeit. Ennek értelmében megszakítottunk vele mindennemű üzleti kapcsolatot."

A drasztikus döntést megelőzően Gunn még csütörtökön kért bocsánatot és igyekezett betekintést adni életének abba a szakaszába, amikor a sértő kommenteket megfogalmazta. Sajnos a Disney számára ez nem jelentett megoldást.

"Akik követték a karrierem alakulását azok tudják rólam, hogy a kezdetekben provokátorként tekintettem magamra, aki olyan filmeket akart készíteni és olyan vicceket elsütni, amelyek felháborítóak voltak és tabunak számítottak. Ahogyan azt korábban már publikusan is elmondtam, a jellemem alakulásával a munkám és a humorérzékem is párhuzamosan fejlődött. Nem mondom azt, hogy jobb ember lettem, de nagyon, nagyon különbözök néhány évvel ezelőtti önmagamtól. Manapság a szeretetbe és a kapcsolatokba próbálom gyökereztetni a munkámat és nem a haragba. Véget értek azok a napok, amikor csak a sokkoló hatásért és a reakciókért mondok valamit."

A főként 2008 és 2009-ből származó tweeteket először a The Daily Caller ásta elő, majd a konzervatív képviselők gyorsan ráharaptak és megosztották ahol csak tudták. Arra kérték rendező követőit, hogy faggasák ki őt erről a Comic-Con-on, ahol a Sony paneljánál lett volna lehetőség beszélni vele. Belsősök információi szerint Gunn kihagyja az eseményt.

James Gunn jelenleg A galaxis őrzői vol. 3 forgatókönyvén dolgozott, a film forgatása idén ősszel kezdődött volna Atlantában és valamikor 2020-ban került volna a mozikba. Az első két filmmel óriási sikereket könyvelhetett el a Disney és a Marvel. A 2014-es első alkotás több mint 773 millió dollárt hozott a konyhára, míg a tavaly bemutott második részért már 863 millió dollárt hagytak ott a mozinézők. A galaxis őrzői filmek éppen James Gunn fűszerezése miatt tűntek ki a Marvel mozik közül, hiszen a megszokott látványorgia mellett Gunn indie filmes múltja is visszaköszönt. Kevin Feige korábbi nyilatkozatai alapján arra számítottunk, hogy James Gunn aktív résztvevője marad az MFU jövőjének igazgatásában, ám most a Disney miatt meghiúsult ez a vágyálom. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.