Hirdetés

Jól sikerült a Solo - Egy Star Wars-történet

|

Legalábbis a kritikusok szerint.

Hirdetés

Persze tudjuk, hogy Az utolsó Jedik után még mindig sokan fújnak a kritikusokra és fizetett Disney-bérencnek tartják őket (ha ezt a címkét kell magunkon viselni, mert nekünk tetszett, akkor vállaljuk), éppen ezért nyilván kezelje mindenki fenntartásokkal az eddigi véleményeket. Természetesen a kritikákon még embargó van, viszont a most közzétett gyors, spoilermentes vélemények alapján a 70%-ban újraforgatott film szórakoztatóra sikeredett. 

Hirdetés

És a híresztelésekkel ellentétben a címszerepet alakító Alen Echrenreich is ügyesen helytállt a kultikus szerepben, azonban az eddigi vélemények alapján a show-t egyértelműen Donald Glover lopja Lando Calrissianként. Íme pár rövid vélemény:

A Solo: Egy Star Wars-történet fantasztikus! Kasdanék nagyon értik Han Solo karakterét. Igaz, hogy a történet az elvárt események (Han és Chewie találkoznak, stb.) mentén halad, de semmi nem úgy történik, ahogy elképzelnétek. Maradjatok távol a spoilerektől, hatalmas, Marvel-szintű dolgokra kell számítani, amik alapján felmerül a kérdés, hogy mit tervez a Lucasfilm legközelebb.

A Star Wars rajongóknak igazi kényeztetésben lesz részük! Lehengerlő a stáb, óriási a kaland, elképesztően szórakoztató.

A Solo: Egy Star Wars-történet istenverte mód szórakoztató! Egy féktelen akciókkal teli kalandfilm, sokkal több érzelemmel, mint amire számítanátok. Egész végig vigyorogni fogtok, és a végén azt kívánjátok, bár tovább tartana még.

A Solo: Egy Star Wars-történet nagggggyon jó, pokolian szórakoztató! Lényegében egy csillagközi heist mozi, az pedig kifejezetten üdítő, hogy ezúttal nincs Halálcsillag és a Lázadók sorsáért sem kell aggódnunk. Alden Ehrenreich lenyűgöző Hanként, de azt hiszem, L3 az új kedvencem.

Alden Ehrenreich telitalálat, Thandie Newton az, aki én akarok lenni, ha egyszer felnövök, és a Phoebe Waller-Bridge alakította L3... Nos, erre térjünk vissza később!

A Solo rettentő szórakoztató! Kellemes csalódás volt, hogy a színfalak mögötti dráma és újrahangolás ellenére is ilyen nagyszerűen működött. Elbűvölő színészek, szórakoztató akciók, jó poénok, remek a fan service, viszont képes működni a saját jogán is.

 

A Solo: Egy Star Wars-történetnek kell egy kis idő, mire megtalálja a saját hangját, és Alden Ehrenreichnek is, mire elfeledteti velünk, hogy közel sem egy  Harrison Ford. De amint beindul az "Alkossunk végre egy csapatot, és raboljunk ki valamit!" vonal, az egész marha szórakoztató lesz!

Miután láttam a Solo: Egy Star Wars-történetet csak egy dolgot mondhatok: érdemes nagy összegben megtenni a téteket, hogy a Lando: Egy Star Wars-történet még az év vége előtt zöld utat kap. Donald Glover továbbra is tökéletes!

Arra jutottam, hogyha a Disney hajlandó hetekkel a premier előtt megmutatni a Solo: Egy Star Wars-történetet, akkor annak jónak kell lennie, és bizony az is! Nagyszerű film, és kiváló adalék a Star Wars világához. Ron Howard, remek munkát végeztél, gratulálok!

A Solo: Egy Star Wars-történet első felvonásának megvannak a jobb és kevésbé jobb pillanatai. De amint a zseniális Donald Glover, azaz Lando felbukkan, és elindul a Kessel Futam történetszála, az egész piszkosul szórakoztatóvá válik! (És azok, akik mindig is szerettek volna látni egy zuhanyzós jelenetet Han és Chewie közreműködésével, azok megtalálják a számításaikat.)


A Solo: Egy Star Wars-történet többet nyújt annál, mint amit annyira szerettem a Zsivány Egyesben. A franchise eddigi darabjai közül ez néz ki a legélethűbben, és itt vannak a legjobb lőpárbajok és üldözési jelenetek.   

Vagyis egy nem hibátlan, de alapjaiban szórakoztató filmet kapunk majd a pénzünkért és habár attól a Chewie és Han részvételével kivitelezett zuhanyzós jelenettől kissé tartunk (orrunkat máris megcsapta az ázott wookie szag), bízunk benne, hogy a május 24-től a magyar mozikban startoló filmet most nem fogja olyan harag övezni, mint a legutóbb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.