Hirdetés

Legendás állatok és megfigyelésük - ilyen lesz a szinkron

|

J.K. Rowling új történetekkel és karakterekkel ismertet meg minket a Harry Potter univerzumot bővítve, ezt pedig természetesen szinkronosan is élvezhetjük majd. Mutatjuk, hogy kik készítették a Legendás állatok és megfigyelésük magyar változatát.

Hirdetés

J.K. Rowling varázsvilágának eddig ismeretlen korszakában a magnixek (avagy a muglik) és a mágusok közti békés együttélés borul fel az 1926-os New Yorkban, mikor a városba megérkező Göthe Salmander bőröndjéből kiszabadul egy rakás mágikus lény. A főszerepben az Oscar-díjas Eddie Redmayne, oldalán Katherine Waterstonnal és Dan Fogellel, míg ellenében Colin Farrell foglal helyet, Ezra Miller szerepe viszont még nem tisztázott (lesznek meglepetéskarakterek is). A forgatókönyvet maga Rowling írta, a rendezői székben pedig az utolsó négy Potter-mozit dirigáló David Yates ült.

Hirdetés

Mielőtt rávetnétek magatokat a listára, még fel kell hívnunk rá a figyelmet, hogy a szinkronhangok végén volt egy SPOILERES név is, így ezt elrejtettük a cikk legaljára, ha kíváncsiak vagytok rá, görgessetek le jól. Íme a Legendás állatok és megfigyelésük szinkronhangjai: 

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) - Szatory Dávid

Bár a Jupiter felemelkedésében Rajkai hangján hallhattuk ripacskodni, úgy tűnik, hogy Redmayne esetében állandósulni látszik Szatory Dávid - ő szólaltatta meg a színészt az Oscar-díjat érő szerepében, A mindenség elméletében, valamint A dán lányban és az Egy hét Marilynnel-ben. Nincs is ezen mit ragozni, Szatory tökéletes választás Göthéhez is. 

Porpentina Goldstein (Katherine Waterston) - Sipos Eszter

A fiatal és ígéretes Katherine Waterstonnál egyelőre még nem ragadt meg egy hazai színésznő sem, pedig próbálkozott már Hay Anna (Beépített hiba), Kiss Virág (A (sz)ex az oka mindennek) és legutóbb Balsai Mónika (Steve Jobs) is, azonban Dóczi Orsolya szinkronrendező inkább Sipos Eszterig nyúlt vissza, aki a 2012-es A robot és Frankben tolmácsolhatta nekünk (mellesleg idén már hallhattuk Esztert Olivia Munn Pszichéjeként az X-Men: Apokalipszisben). Nem bánnánk, ha visszatérő lenne. 

Percival Graves (Colin Farrell) - Czvetkó Sándor

Noha többször is szólalt már meg Kálloy Molnár Péter orgánumával (mint a Daredevil vagy a S.W.A.T. esetében), a honi nézők elsősorban Charlie Sheen magyar hangjához, Czvetkó Sándorhoz szoktak Colin Farrell esetében és ezt a zseniális párosítást a Legendás állatok és megfigyelésük esetében sem kell nélkülöznünk. Bízunk benne, hogy sokkal élettel telibb lesz a megnyilvánulás, mint a trailerek esetében, de Czvetkó profi, biztosan megoldja.

Credence (Ezra Miller) - Tasnádi Bence

Vadonatúj mozis Flashünkkel nem sokszor találkozhattak még a hazai mozilátogatók, de amikor a Batman Superman ellenben és a Suicide Squadban cameózott, akkor arra a nagyon pici időre Szabó Máté szinkronizálta (fun fact: Szabó Máté a sorozatos Flash hangja is). Egyelőre nem tudni, hogy az új filmben milyen szerepet tölt be Miller, azonban Máté helyett arra a Tasnádi Bencére esett a választás, aki eddig még csak kisebb munkákat kapott, így mindenképpen kíváncsiak leszünk rá, hogy milyen eredményt produkál majd egy ismertebb színész esetében. Adjuk meg neki az esélyt. 

Henry Shaw, Sr. (Jon Voight) - Ujréti László

Angelina Jolie édesapját mindig örömmel látjuk akár kisebb, akár nagyobb szerepben, a legtöbbször Barbinek Péterrel (Christopher Walken, Donald Sutherland) karöltve találkozhatunk vele, de Konrád Antallal (John Goodman, Jeffrey Tambor) sem szokatlan. Mi Voight esetében már előzetesen a Terence Hillként utánozhatatlan Ujréti Lászlót szemeltük ki, így kifejezetten örülünk neki, hogy az 1996-os Mission: Impossible-t és a 2008-as Négy karácsonyt követően ismét mellette döntött a szinkronrendező. Tökéletes!

Gnarlack (Ron Perlman) - Faragó András

Már épp felhúztuk a szemöldökünket, hogy miért nem a mindig zseniális Vass Gábor, esetleg a Pokolfajzatot is tökéletesen hozó Reviczky Gábor lett a befutó Ron Perlman számára, mikor eszünkbe jutott, hogy ezúttal bizony nem egy hús-vér emberről van szó, hanem egy lényről, ehhez pedig Faragó András nagyon ért - példának okáért Perlman egyik korábbi szinkronjában, a Tarzan 2-ben is őt kérték fel. 

Jacob Kowalski (Dan Fogler) - Fekete Ernő
Queenie Goldstein (Alison Sudol) - Bozó Andrea
Mary Lou (Samantha Morton) - Kiss Eszter
Seraphina Picquery (Carmen Ejogo) - Pálmai Anna
Abernathy (Kevin Guthrie) - Szatmári Attila
Chastity (Jenn Murray) - Andrusko Marcella
Vámtiszt (Sam Redford) - Csankó Zoltán
Gilbert Bingley (Peter Breitmayer) - Forgács Gábor
Henry Shaw szenátor (Josh Cowdery) - Varga Gábor
Mrs. Goldstein (Fanny Carbonnel) - Hámori Eszter
Modesty (Faith Wood-Blagrove) - Szűcs Anna Viola

További magyar hangok: Andresz Kati, Bárány Virág, Barbinek Péter, Bercsényi Péter, Bolla Róbert, Bor László, Bordás János, Czifra Kriszta, Dézsy Szabó Gábor, Epres Attila, Fabó Györgyi, Fazekas István, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Gyarmati Laura, Gyurin Zsolt, Hannus Zoltán, Király Adrián, Kis-Kovács Luca, Kocsis Mariann, Kossuth Gábor, Lipcsey Colini Borbála, Makay Andrea, Mohácsi Nóra, Németh Gábor, Pál Dániel Máté, Pálmai Szabolcs, Renácz Zoltán, Sörös Miklós, Szórádi Erika, Téglás Judit, Törköly Levente

Főcím: Bozai József
Magyar szöveg: Tóth Tamás
Felvevő hangmérnök: Gábor Dániel
Rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
Gyártásvezető: Kéner Ágnes
Szinkronrendező: Dóczi Orsolya

Stúdió: Mafilm

A filmet az InterCom forgalmazza. 

(Felhasznált adatok: ISzDb)

.

.

.

.

Gellert Grindelwald (Johnny Depp) - Nagy Ervin

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.