Hirdetés

1,1 millió dollárral tartozik a Foxnak az a férfi, aki feltöltötte A visszatérő kalóz verzióját

|

Elképesztően nagy büntetést kapott az internetes kalóz.

Hirdetés

Meghozta ítéletét a bíróság azzal a kaliforniai férfival szemben, aki bűnösnek vallotta magát a 20th Century Fox tulajdonában lévő A visszatérő és a A Peanuts Film másolatainak ellopásával kapcsolatban, amelyeket később illegálisan egy torrent oldalra is feltöltött.

Hirdetés

A kaliforniai Lancaster-ben élő, 31 éves William Kyle Morarity-t a szerzői jogok megsértése miatt ítélték el, miután a férfi bevallotta, hogy múlt évben ellopta a filmek példányait, mikor a stúdiónál dolgozott. Ezen a héten Stephen V. Wilson kerületi bíró 8 hónap házi őrizetre és további 24 hónap próbaidőre ítélte, az 1.12 millió dolláros pénzbírság mellett. Morarity kezdetben akár 3 év szabadságvesztést is kaphatott volna, egy szövetségi börtönben.

A "clutchit" felhasználónév alatt, Morarity feltöltötte A visszatérőt a Pass the Popcorn nevű torrent oldalra, méghozzá hat nappal a film karácsonyi limitált premierje előtt. A rákövetkező hat hétben több mint 1 millióan töltötték le azt, ezzel 1 millió dolláros kárt okozva a Foxnak.

"Az alperes illegális tevékenysége jelentős kárt okozott a filmstúdiónak," mondta Eileen M. Decker védőügyvéd beszédjében. "Az a tény, hogy az alperes akkor lopta el ezeket a filmeket, amikor a filmstúdiónál dolgozott, még hallatlanabbá teszi bűntettét."

A visszatérő végül 183.6 millió dollárt keresett az Egyesült Államokban és további 349.3 milliót világszerte. Alejandro Gonzalez Inarritu rendező és Leonardo DiCaprio főszereplő mindketten Oscar-díjat nyertek a munkájukért.

A tisztviselők szerint Morarity beleegyezett, hogy segít az FBI-nak egy közszolgálati beszámoló elkészítésében, ami a szerzői jogok megsértése és a kalózkodás káros oldalára hívja fel a figyelmet. Morarity a kritikusuknak és díjátadók zsűrijének szánt verziókat a saját pendrivejára másolta át, majd töltötte fel őket az internetre 2015. december 17-én és 19-én.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.