Hirdetés

10+1 dolog, amit talán nem tudtál az Aljas nyolcas-ról

|

Hirdetés

Nemrég került a mozikba Quentin Tarantino legújabb rendezése, az Aljas nyolcas című western, amelyről már elolvashattátok az őszinte, objektív véleményünket, viszont a Mafab jóvoltából összeszedtünk nektek 10+1 olyan érdekességet is, amire talán kíváncsiak lehettek a filmmel kapcsolatban.

  • Miután a film forgatókönyve 2014-ben napvilágot látott, Quentin Tarantino elvetette a projektet, azonban később meggondolta magát, és úgy döntött, mégis leforgatja a filmet.
  • Ennio Morricone korábban azt mondta, hogy soha nem fog együtt dolgozni Quentin Tarantinóval, ugyanis a zeneszerző nehezményezte, ahogy Tarantino felhasználta a zenéit a Django elszabadul-ban. Quentin Tarantino a 2015-ös Comic-Conon jelentette be, hogy Ennio Morricone szerzi az Aljas nyolcas zenéjét. Morricone 40 évet követően először szerzett zenét westernhez.
qt
  • Quentin Tarantino elmondása szerint az Aljas nyolcast két film inspirálta leginkább: A dolog és a Kutyaszorítóban.
  • A The Weinstein Company 8-10 millió dollárt költött arra, hogy felkutasson, beszereljen és működőképessé tegyen a film vetítésére alkalmas 70 mm-es analóg projektorokat, de arra is költöttek, hogy betanítsanak 200 mozigépészt, hogy az Egyesült Államok 96 (80 ezer dolláros költség helyszínenként) mozijában bemutathassák a film roadshow változatát.
  • Miután egyre több rendőri szakszervezet csatlakozott a Quentin Tarantino elleni bojkotthoz, a rendező interjút adott a Los Angeles Times-nak, melyben elmondta, hogy kiforgatták a szavait, és ő nem zsarugyűlölő. Épp ezért nem is vonta vissza korábbi, a rendőri brutalitásra vonatkozó állításait, melyben nem tett különbséget gyilkos és gyilkos között.
la-quentin-tarantino-sues-gawker-for-circulati-001
  • Quentin Tarantino és a The Weinstein Company közös döntése alapján két különböző hosszúságú változatban kerül a mozikba az Aljas nyolcas. Ráadásul az eredeti, 70 mm-es verzió két héttel a multiplexes premier előtt debütál a mozikban. A roadshow változat része a nyitány és egy ún. megszakítás, melyekkel együtt a film három óra két perces lesz - árulta el Tarantino. A multiplexes verzió összesen tizennyolc perccel rövidebb.
  • Ez az első film az 1966-os Khartoum - A Nílus városa óta, melyet 65 milliméteres filmre forgatnak 1.25x-ös anamorfikus lencsékkel 2.76:1-es képaránnyal.
344ed13b1e932cc4bff51f525142d8b18de5bff6
  • Ez Samuel L. Jackson és Quentin Tarantino hatodik közös filmje. A színész egy rövid cameo erejéig feltűnt a Kill Bill 2-ben, de narrátorként a Becstelen brigantykban is közreműködött.
  • Samuel L. Jackson karaktere, Marquis Warren a filmes és tévés rendezőről, Charles Marquis Warrenről kapta a nevét.
  • A film egyes jeleneteit -30 fokban forgatták. Mellesleg a polgárháború utáni években valóban sújtott a filmben is jelentős szerepet kapó történelmi hóvihar.
hateful-eight-quentin-tarantino
Ti mennyit tudtatok a fenti információkból? Szeretnétek, hogy jelentkezzünk még hasonló összeállításokkal?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.