Hirdetés

12 jelenet, ami a Fantasztikus Négyesből kimaradt

|

Hirdetés

Szegény(?) Fantasztikus Négyesbe folyamatosan belerúg mindenki, a kritikák és jobbára a nézők is és inkább azon megy a vita mindkét oldal részéről, hogy nézhetetlenül, vagy csak szimplán pocsék. A nagy mozik marketingjénél nem szokatlan, hogy olyan képsorok, szereplők tűnnek fel, vagy kapnak nagyobb hangsúlyt, amik a végleges verzióból végül kimaradnak. Ilyen téren az elmúlt évekből A csodálatos Pókember első és második része is megér egy misét, de a Harry Potter-mozik marketingjében is elhangoztak olyan mondatok (például Piton "Itt a vége." kijelentése a Félvér herceg trailerében), amik a kész filmekben végül nem. Viszont ezek száma akkor sem éri el a 12-t. Mindenesetre Josh Trank filmjében lényegesen több rejlett, mint amit végeredményül kaptunk, de hogy a stúdióval zajló csatározás közben mennyi minden veszett oda, ahhoz elég összevetni a (fél)kész végeredményt a korábbi előzetesekkel.

FF 01
1. Szegény Ben#1 Érdekes megnézni, hogy az előzetesek alapján szegény Ben Grimm karakterét mennyire megfosztották minden fajta egyéniségtől... ennél csak szegény Jamie Bellt rosszabb látni vergődni a szerepben. Ez a karakter pedig, ha nem is sokban, de annyiban megmutatkozott, hogy szereti a baseballt, ahogy azt a legelső előzetes is nyilvánvalóvá tette a számunkra, mikor először megpillantottuk a karaktert.
FF 02
2. Johnny, a vagány A filmben Johnny Storm, mint vagány utcai autóversenyző debütál, azonban a szintén az első előzetesben ellőtt képsoroknak, melyekben hőn szeretett kocsiját bütyköli a nyoma sincs. Ez sem egy izgalmas jelenetet takar, de a karakter finom árnyalására tökéletesen alkalmas tud lenni.
FF 03
3. A sérült Johnny A mostohatestvéri szál is pár odavetett mondat formájában szerepelt a végtermékben, de vélhetően nem csak a szereplők közti különbözőségek kiemelésére szolgált, hanem Sue és Johnny kapcsolatának vélhetően dramaturgiai funkciója is lett volna. Legalábbis erre enged következtetni, ahogy a könnyező Sue a sérült Johnny-t istápolja a Zéró Bolygón (és nem a Negatív Zónán) játszódó fináléban. Ezért a vélhetően érzelmes jelenetért már csak azért is kár, mert mind Kate Mara, mind Michael B. Jordan tehetsége kárba veszett.
FF 04
4. Láng be! Továbbra is még csak az első előzetesnél járunk, és annak talán legízlésesebb képsorai maradtak ki a végleges verzióból (ez vélhetően a stúdió nyomására), amelyben a Doom okozta pusztítás következtében Johnny az egyik halott katonához ér, majd lángra kap, ami alapján lehet, hogy itt tanulta meg teljes mértékben kezelni a képességeit.
FF 05
5. "Mire készüljek?" (Egy rossz filmre.) Ez a párbeszéd is a vágószoba padlóján végezte. Mielőtt Tim Blake Nelson karaktere, Dr. Allen bemenne Doomhoz, Reed Richards jelzi is, hogy szeretne beszélni vele, amit ő ellenez, de a film eredeti vágása - vagy inkább első előzetese - szerint Mr. Fantastic mégis sikerrel jár.
FF 06
6. Változnak az évszakok? Oké, ez inkább kakukktojás, mivel itt egy a marketinganyaghoz képest történt (felesleges) változtatásról van igazán szó. Az első promókban a Zéró Bolygó anyaga még vörös színű, azonban a végleges verzióban ez zöld. Vélhetően azért, hogy jobban rezonáljon Doom klasszikus zöld palástjához. De az is lehet, hogy a bolygón nem az időjárás, hanem a trutyi színe változik évszakonként.
FF 07
7. Szegény Ben #2 A film eleje kiemeli Ben Grimm sanyarú sorsát, amivel végül érdemben nem nagyon kezdenek semmit, például nem érzékeltetik különösebben, hogy Bennek a családjával maradni a földi pokol. Nagy valószínűséggel ezért végezhette a vágószoba padlóján az a képsor, amikor a karakter a családi roncstelep tábláját eltalálja egy baseball-labdával.
FF 08
8. Energiatakarékosság Sue-ról eddig kevés szó esett, pedig szemmel láthatóan neki is némely jelenete nem olyan formában került a filmbe (már ha egyáltalán), mint ahogy eredetileg tervezhették. (Tudomásunk szerint ezek között egy meztelenkedő szekvencia sincs Kate Mararól.) Ilyen az, amikor a képességeit próbálja meg koordinálni a Láthatatlan Lány. Az előzetesekben minden konténert eltaszít magától az erőtérrel, a véglegesben viszont csak néhányat. Kétségtelenül előbbi fest dögösebben, habár arra még mindig nem magyarázat, hogy ennél ötletesebben, látványosabban nem tudták volna megoldani, mert ez felveti annak a lehetőségét, hogy a hadseregnek pár konténernél többre nem telik ilyen célokra.
FF 09
9. Családi csapat Ha pedig már Sue-nál tartunk. Érezhetően ő neki a legnehezebb kezelnie az erejét, ami az előzetesekben egy látványos moneyshotban manifesztálódott, amint tesójával az oldalán próbál a levegőben röpködve megkerülni egy sziklát a Zéró Bolygón. Míg Johnnynak ez értelemszerűen sikerül, addig Sue keresztül megy rajta, ami látványosan darabjaira törik.
FF 10
10. Ütközetben eltűnt A film eredetileg 3 akciójelenetre lett volna felfűzve (ami még mindig kevés), ebből a marketingben az egyik leggyakrabban elpuffogtatott moneyshot, ahogy a Lény egy lopakodóból egy katonai bázisra ugrik, vagy ha úgy tetszik dob egy bombát. Ez viszont csúnyán kimaradt a végleges verzióból. Pedig ez tűnik a legcoolabbnak. Vélhetően közrejátszott a kivágásában, hogy a stúdió a Trankkel való összetűzése kapcsán menet közben a 150 milliós büdzséből 120-at varázsolt.
FF 11
11. Golyóálló kőszikla Szintén a fenti akciószekvenciához köthető, amint a Lény kényelmesen sétálgat, miközben a golyók úgy nyaldossák ormótlan testét, mint másnak az eső. Az egészben megint az az érdekes, hogy ez a képsor már a későbbi előzetesekben szerepel, amikor nagyjából van egy behatárolható verzió.
FF 12
12. "Most jön a bunyó!" A jogok meg most mennek a Marvelhez! E sorokat írva rá kellett jönnöm, hogy szegény Ben az egész film legmostohábban kezelt karaktere. Nem elég, hogy az egyik ráhúzott akciójelenetet teljes egészében kivágják a filmből, de még a fináléban is kis híján parkolópályára teszik. Példának okáért ezen a képsoron jól látható, hogy éppen a földön heverő Doomnak készül bepancsolni egyet, de ettől is (részben) megfosztották. Forrás: Joblo.com    
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.