Hirdetés

2017-ben kezdődik a Universal szörnyes univerzuma

|

Hirdetés

A Universal anno kimaradt a nagy képregényes bevásárlásból, így náluk az ég világon semmilyen hős joga nem parkol. Csakhogy a Disney hatalmasat kaszál a Bosszúállók saját és közös filmjeivel (idéntől pedig kezdődik a Star Wars is), a Warner is kezd magához térni, mert ő meg az Igazság ligáját építgeti, szerencsétlen Foxnak csak az X-Menek jutottak, de azért az is több, mint a semmi. (A Paramount is próbálkozik a Transformerekkel.) A Universalnak pedig muszáj beszállnia a nagyok közé, mert néha egy Jurassic World, Bourne, meg Halálos Iramban kevés a sikerhez, ezért kell egy saját univerzum. A szörnyes univerzumukról már mi is írtunk, amit Alex Kurtzman (Transformers) és Chris Morgan (Halálos Iramban) dirigál. A terv szerint maradna a már ismert recept: minden szörny kapna egy saját filmet, majd összeállnának, bár még mindig nem tiszta, hogy ez akkor kiket is jelentene pontosan. Volt már szó Van Helsingről, a Láthatatlan emberről, Farkasemberről, Frankensteinről és a feleségéről is. Egy dolog viszont biztos, hogy a Múmia reboottal kezdenek 2017-ben, hogy az eredetileg elsőnek szánt Drakulával mi lesz, arról senki nem tud semmit. A másik nagy kérdés a stílus, mert a készítők nagyban ígérgetik, hogy bizony horror és kaland filmek is lesznek egyben. Ebben az esetben hogy lehet majd őket beleerőszakolni a PG-13-as korhatárba? Hogy lesz mindenki számára fogyasztható? Mégis csak szörnyekről van szó, a gonoszokról. Mindegyik iránt, ha szimpátiát nem is, de empátiát a nézőből kiváltani, piszok nehéz munka lesz. Chris Morgan elmondása alapján lehet, hogy mindenki kapni fog egy érzelmektől túlfűtött erdettörténetet.

Ez nem egy élénk világ. Olyan problémákat vizsgálunk meg közelebbről, mint a családban betöltött szerepünk és, hogy találjuk meg a helyünket a világban. A karakterek interakcióba fognak lépni egymással a filmek alatt, épp azon dolgozunk, hogy ezt összehozzuk és nem szeretnénk elsietni a dolgokat.
Kurtzman és Morgan jelenleg épp az 1930-as évek nagy horror filmjeit nézik újra és ezek alapján szeretnének elkezdeni dolgozni. Innen merítik az inspirációjukat, hogy láthassák mik a szabályok és ezek közül melyek azok, amiket meg lehet szegni. A legérdékesebb az egészben az, hogy ahogy egyre többet hallani erről a szörnyes univerzumról, úgy lesz mindenkinek egyre több kérdése, de válaszok szinte alig érkeznek rá. A legégetőbb talán az, hogy mindez csak azért fog rohamléptekben megvalósulni, hogy fel tudják venni a többiekkel versenyt, vagy tényleg meg szeretnék csinálni? Mert utóbbi esetben remek ötlet lehet, előbbiben pedig inkább egy katasztrófa előszele.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.