Hirdetés

25 éves az Ollókezű Edward, íme néhány érdekesség

|

Hirdetés

Huszonöt évvel ezelőtt, 1990-ben mutatkozott be Tim Burton ikonikus filmje, az Ollókezű Edward. Most, negyed évszázaddal később az alkotók megosztottak néhány kulisszatitkot a minden lehetséges díjra jelölt sötét, romantikus meséről. Ti ezek közül mennyit ismertetek? Kutyáról mintázták Ollókezű Edward szótlan, érzékeny karakterének kialakításához igen különös helyről vettek inspirációt az alkotók. „A forgatáson megmondtam Johnny Deppnek, hogy a kutyámról mintáztuk Edwardot” – mondta Caroline Thompson, a film forgatókönyvírója, aki hosszas keresgélés után a szomorú szemű ebében látta meg Ollókezűt.

Ollokezu_edward5
Ősi lényt neveztek el Deppről 2013-ban egy 505 millió éves ízeltlábút neveztek el Johnny Deppről, az élőlényt tudományos körökben Kooteninchela deppiként emlegetik. „Amikor megláttam a lény ollóit, azonnal Edward jutott az eszembe. Amúgy is Depp rajongó vagyok és miként lehet halhatatlanná tenni valakit, ha nem úgy, hogy elnevezünk róla egy ősi állatot, ami egykor a tengerben élt?” – magyarázta Dr. David Legg paleontológus, a Kooteninchela felfedezője. Tom Cruise-t akarta a stúdió A 20th Century Fox eredetileg – az akkor már világsztár - Tom Cruise-t akarta a szerepre, hogy egy igazán nagy névvel tudják eladni a filmet. Tim Burton azonban találkozott mindkét színésszel és közölte a stúdióval, hogy neki Depp kell. A döntés egy páratlan sikerszéria kezdete volt: Burton és Depp azóta számos filmet jegyeztek együtt.
Ollokezu_edward10
Már akkor is jártak A 25 évvel ezelőtti képsorokon alig lehet felismerni az akkor még szinte gyerek Winona Rydert, aki nemcsak a filmvásznon csavarta el Johnny Depp fejét. Az Ollókezű Edward forgatásán már heves románcban forrott össze a két szívtipró, amiből aztán házasság és – ahogy az Hollywoodban lenni szokott – válás lett. Létezik a környék Bár Burton kaliforniai szülővárosáról, Burbankről mintázták az Ollókezű Edward álmos kisvárosát, valójában Tampában forgatták a jeleneteket: egy valódi környéket festetek le pasztell színekre. Miközben a filmezés zajlott, a legtöbb lakó benne élt a díszletül szolgáló házakban. Az elején a környékbeliek kimondottan utálták a felhajtást, mára azonban büszkék arra, hogy náluk forgatták az elmúlt két és fél évtized egyik legnagyobb hatású filmjét.
Ollokezu_edward6
/közlemény/
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.