Hirdetés

5 részes minisorozat készül a csernobili katasztrófáról

|

A Chernobyl névre hallgató minisorozatot jövőre kezdik el forgatni az HBO jóvoltából, a főszerepet Jared Harris alakítja majd.

Hirdetés

A csernobili atomkatasztrófa volt a múlt század egyik legsúlyosabb csapása, amit emberi mulasztás okozott. Eddig senki sem vállalkozott rá, hogy nagyszabású produkcióban hitelesen bemutassa az 1986. április 26-án és az azt követően lejátszódó eseményeket egészen mostanáig. Az HBO most a sarkára áll és felgöngyölíti a szálakat egy 5 részes minisorozatban, melynek jövőre kezdik el a forgatását Litvániában.

Hirdetés

Jared Harris játssza majd az egyik főszerepet, név szerint Valerij Legasovot. Ő egy, a Kreml által kijelölt szovjet tudós volt, akire rábízták a katasztrófa kinyomozását. A szériában próbálják széleskörűen bemutatni az eseményeket beleértve a robbanás okait, tetteseit, magát az evakuálást, a hősöket, egészen az ügyet eltussolni próbáló felsővezetésig. 

Craig Mazin (Személyiségtolvaj, Másnaposok 2) írja  a forgatókönyvet, aki egészen idáig javarészt vígjátékok körmölésével foglalkozott, a rendezői székben pedig Johan Renck fog ülni. Az HBO szóvívője így fogalmazott:

Attól a perctől kezdve, hogy Craig Mazin megírta a forgatókönyvet, tudtuk, hogy ennek a túlságosan igaz történetnek a horrorról és megváltásról nyilvánosságra kell kerülnie. Megragadja és felbőszíti majd a nézőinket, és mindenkit a világon. 

Ki szeretne látni egy jó sorozatot erről a témáról? És ki mire fektetné a nagyobb hangsúlyt?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.