Hirdetés

8 képregénykarakter, akiket a Marvel Studios nem használhat

|

Mely karaktereket nem használhatja a Marvel saját filmjeiben, és milyen szerepet is játszanának bennük, ha tudnának? Itt a nyolc legfontosabb jelölt.

Hirdetés

Májusban a Marvel Filmes Univerzuma egy jelentős új szereplőt kapott Pókember formájában. Habár a karakter jogait még mindig a Sony Pictures birtokolja, A csodálatos Pókember 2. csalódást keltő teljesítménye odáig vezetett, hogy a stúdió a Marvelhez forduljon segítségért mindenki legnagyobb örömére, hisz ezzel a falmászó minden barátjával és ellenségével együtt csatlakozott az MFU-hoz. Az elmúlt években olyan karakterek megfilmesítési jogait nyerte vissza a stúdió, mint Penge, Szellemlovas, Fenegyerek és még sokan mások, utóbbi saját sorozatával bizonyítva, hogy nagyon jó helyen vannak otthon ezek a figurák. Azonban még mindig számtalan hős és gonosz van, akiket a Marvel Studios nem tud használni, legújabb cikkünkben pedig nyolc olyat szedtünk össze ezek közül, akiket különösen nagyszerű lenne visszakapni, és milyen okokból.

Hirdetés
 

8. A Siár 

A siár humanoid faj, akik madár ősökből fejlődtek ki. Megjelenésükben hasonlítanak az emberre, de testüket szőrzet helyett tollazat borítja, ám hasonlóan az emberhez ez náluk is jelentősen megritkult, kivéve fejükön és alkarjukon. Egy siár átlagos testi ereje többszöröse egy emberének; földi gravitációs körülmények között nagyjából egy tonnát képesek felemelni. Technológiájuk rendkívül fejlett. Nem úgy tűnik jelen pillanatban a FOX terveit elnézve, hogy a Siár Birodalmat terveznék behozni a közeljövőben, ezzel szemben a Marvel Studiosnál lehetne velük mit kezdeni. 

A siár egy a legerősebb birodalmak között az univerzumban, közöttük olyan nagyszerű karakterekkel, mint Lilandra és Gladiátor. Mondjuk egy A galaxis őrzői folytatásban remekül be lehetne hozni őket, már csak egy Drax kontra Gladiátor összecsapásért is, de jó ötlet lenne a Marvel Filmes Univerzum kozmikus oldalának bővítése érdekében.

7. Kang, a hódító 

Az ember, akiből Kang lett, egy békés és alternatív XXX. századból származik. Kaland- és hatalomvágyból felkutatta egy őse hagyatékát, ahol egy időgépre bukkant. Ezt felhasználva az ókori Egyiptomba utazott, ahol fáraó lett belőle, és egészen a Fantasztikus Négyes érkezéséig uralkodott, de ők legyőzték, így Kang a jövőbe menekült. Világok hódításába kezdett, a kozmosz folyamatosan került az uralma alá, ám csak egy cél vezérelte: Hogy felmérje, hogyan lehetne meghódítani a Földet. Amikor elérkezettnek látta az időt, a XX. századi Föld ellen fordult, de a Bosszú Angyalai megállították. Ekkor új célt tűzött ki maga elé: az Angyalok elpusztítását.

Annak ellenére, hogy Kang, a hódító a Bosszú Angyalai egyik legnagyobb ellensége a képregényekben, a Fantasztikus Négyes világának része, így ő is valahol ott porosodik a FOX polcain. Egy időutazó hódító óriási képességekkel és technológiai fölénnyel olyan ellenség lehetne, akihez foghatóval még sosem néztek szembe a Bosszúállók. Elképesztő lenne látni, ahogy különböző idősíkokban esnek egymásnak, különösen, ha például a Kapitány visszatérne a második világháborúba.

6. Szuper-Skrullok

Néhány nappal ezelőtt kiderült, hogy ahogyan Higanyszálat és Skarlát Boszorkányt, úgy a skrullokat is felhasználhatja filmjeiben mind a Marvel Studios, mind a FOX. Sajnos vannak bizonyos skrullok, akiknek jogait csak utóbbi stúdió birtokolja, ezek pedig minden bizonnyal a Szuper-Skrullok. Ennek eredményeként még könnyebb megérteni, miért a Marvelnek kellene bevezetnie ezt az idegen fajt. 

Habár rengeteg lehetőség lenne a skrullokban az alakváltás miatt (gondoljatok csak bele, milyen zseniális belső konfliktusokat tudnának kelteni a hősök között), mégsem lenne túl jó ötlet egy skrull invázió a Marvel Filmes Univerzumában szuper-skrullok vagy jelentős változtatások nélkül, mert maguk a faj gyalogos katonái nem jelentenek olyan nagy fenyegetést. Hulk semmi perc alatt rendet tenne a soraik között, függetlenül attól, hogy kinek az alakját viselik. Ezzel szemben a Szuper-Skrullok arra is képesek, hogy egy az egyben átvegyék más szuperhősök képességeit, ezért több tucat ilyen egyedet vetettek be a Föld inváziója alatt a képregényekben, hisz nem kis fenyegetést jelentenek, mert korlátlan hatalmat tudnak birtokolni. Hogy egy példát hozzunk fel, ott az Illuminati Szuper-Skrull az alábbi hősök képességeivel: Fekete Villám (akinek kiadta magát), Doktor Strange, Mr. Fantasztik, Namor és X Professzor. Kemény ellenfél, nem?

5. Onslaught

Visszatérve egy újabb nagy rosszra a Marvel Filmes Univerzumába, Onslaught tisztességes ellenfél lenne. Ennek ellenére sajnos nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaha is látjuk őt a nagy vásznon, tekintve, hogy X Professzor és Magneto egy ballépése felelt a születéséért. A közel mindenható rosszfiú képes elnyelni más karakterek képességeit, és nem egy szuperhőssel végzett már a képregény-történelemben a Bosszú Angyalai és a Fantasztikus Négyes közül is. Pusztítása vezetett a "Heroes Reborn" nevű képregényes reboothoz. 

Talán a Marvel Studios fel tudná használni őt egy újonnan létrehozott eredettörténet segítségével, vagy csak egyszerűen nem hivatkozva eredeti "alkotóira", de nem tűnik valószínűnek, hogy egyhamar a Föld legnagyobb hősei ellen látjuk őt. Ahogy jelenleg fest a dolog, minden bizonnyal az X-Mennek sem lesz vele nézeteltérése, így a FOX-nál alapból ne nagyon számítsunk Onslaught nagy képernyős debütálására.

4. Annihilus

Annihilus egy rovarszerű lény, a Negatív Zóna nevű dimenzió egyik zsarnok uralkodója, aki már többször megpróbálta kiterjeszteni birodalmát a Földre is. Annihilus egyik főszereplője volt a Marvel földönkívüli népeit érintő, 2006 és 2007 között megjelent Annihilation című crossover történetnek. A FOX őt teljesen megsemmisítette azzal a "Negatív Zónával", amit a tavalyi Fantasztikus Négyes rebootban produkáltak, pedig egy rendkívül érdekes karakter, ahogy megszállottan növeli élettartamát különböző módokon, és elpusztít mindent és mindenkit, amire és akire fenyegetésként tekint létezése szempontjából.

Már csak ez a homályos leírás is elég bizonyíték, hogy hatalmas ellensége lehetne a Bosszúállóknak, de ha egy tökéletes világban élnénk, még a Fantasztikus Négyesnek is. Sajnos a FOX számára jelen pillanatban lehetetlenség megvalósítani ezt, de ha a Marvel rátehetné valahogyan a kezeit a Negatív Zónára, elképesztően izgalmas dolgokat lehetne kihozni belőle. Hacsak a FOX nem jut arra az elhatározásra, hogy bedobja a törölközőt a Fantasztikus Négyessel kapcsolatban, akkor Annihilusra se számítsunk mostanában.  

3. Vihar

Vihart (avagy Ciklont) nem kell bemutatni, hiszen a nagy vásznon is több alkalommal láthattuk, ráadásul már a második színésznő alakításában. A Marvel Studios nyilvánvalóan nem használhat egyetlen karaktert sem az X-Menek közül, de miért lenne jó mégis pont ő? Elvégre mindenki Rozsomákot várná (ne felejtsük el Deadpool-t sem!), de Ororo Munroe Fekete Párduc nagy szerelme a képregényekben, ezzel történetének fontos részét képezi.

Míg a tehetséges Lupita Nyong'o kétségtelenül egy nagyobb női főszerepet kap Párduc 2018-ban érkező önálló kalandjában, még jobb lenne, ha Vihart alakítaná, és T'Challa oldalán harcolna. Természetesen erről csak fantáziálni lehet, elvégre az X-Men franchise egyre csak halad előre, a pletykák szerint pedig Vihar az Új Mutánsok moziban is szerepelhet. Ez jó hír a hős rajongói számára, de még jobb lenne az, ha a Marvel Studios vehetné a karaktert használatba. 

2. Galactus

A Marvel Studiosnak kell Galactus. Még 2012-ben a FOX egy Fenegyerek filmen dolgozott, amikor felkínálták azt a lehetőséget, hogy ők megtartják a félelem nélküli ember jogait, cserébe a bolygófalóért és az ő hírnökéért, az Ezüst Utazóért. A Marvel ezt az ajánlatot elutasította, de azóta sem hallottunk Galactus felől. Mikor legutóbb láthattuk őt egy élőszereplős filmben (A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó), csak egy felhő volt, és mint már arra rámutattak más kozmikus karakterek esetében is, lehetetlen elképzelni, hogy a FOX rendesen végezze a dolgát.

Képzeljük csak el, ahogy egy gigászi ütközet után Thanos-szal a Bosszúállók fülest kapnak egy még nagyobb erőről, egy entitásról, aki meg akarja enni a bolygót. Dobdjuk még hozzá az Ezüst Utazót, és elképesztő végeredménye lehetne a dolognak - de semmiképp sem egy új Fantasztikus Négyes filmben a rókás stúdiónál.

1. Doktor Doom

Az igazság az, hogy ahogyan Josh Trank és a FOX Doktor Doom-má varázsolták a tehetséges Toby Kebbell-t tavaly nyáron, nem volt rossz dolog. A baj a kivitelezésben volt, mint az első két Fantasztikus Négyes film esetében is. Victor Von Doom nem lehet tagja a csapatnak, nem ruccanhat ki velük a Negatív Zónába; neki egy latvériai diktátornak kéne lennie, ainek közös múltja van Reed Richards-dzal. 

Ennyi sikertelen próbálkozás után nehéz elképzelni, hogy a FOX újabb alkalommal használná Doom karakterét a franchise építésében, ami valljuk be, igazi szégyen. Ez a karakter a Marvel univerzumának egyik leghatalmasabb gonosza, rendkívül sokszínű és elképesztően jó történetei vannak. Ha valaki, hát ő igazán megérdemelné a hazatérést, hogy végre egy igazi, képregényhű Doom-ot kaphassunk, aki nem ismer könyörületet. Nemrég még Simon Kinberg producer a Fantasztikus Négyes reboot folytatásának bizonyosságáról beszélt, ami nem kis fejfájást jelent a rajongók és a Marvel Studios számára is, hiszen remek ellensége lehetne a Bosszúállók csapatának több történetben is. 

Ti mely karaktereket szeretnétek ezek közül leginkább a Marvel Filmes Univerzumában látni? Kik azok, akiket kihagytunk, de megérdemelnék a jelölést a listán? Osszátok meg velünk gondolataitokat, véleményeiteket hozzászólásban.

Írta: Marvel Magyarország

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.