Hirdetés

82 éves korában elhunyt Diana Rigg

|

A brit színművész többek között a Trónok harcában szerepelt az utóbbi időben.

Hirdetés

82 éves korában családja körében elhunyt Diana Rigg angol színésznő, aki számos játékfilmes, tévés és színpadi szerepet eljátszott életében. Többek között ő alakította az egyetlen Bond-lányt, akit a 007-es el is vett feleségül az 1969-es Őfelsége titkosszolgálatában című filmben, a Trónok harcában pedig több évadon keresztül volt Olenna Tyrell, azaz a Töviskirálynő, a sorozat egyik legnépszerűbb és kritikailag leginkább dicsért szereplője.

Hirdetés

Az 1938-ban született színésznő a királyi színészakadémia elvégzése után klasszikus színpadi szerepekkel kezdett, 1959-ben már a Royal Shakespeare Companyhez csatlakozott, és 1971-től a Broadway-en is játszott. Az említett Bond-film mellett az 1961-től 1969-ig futó The Avengers című kultikus brit kémfilmsorozatban nyújtott alakítása tette ismertté, ahol Emma Peel titkosügynököt keltette életre. Haláláig dolgozott, még láthatjuk őt Edgar Wright jövőre érkező Last Night in Soho című filmjében, valamint a Black Narcissus című minisorozatban.

Több évtizedes karriere alatt többször is jelölték Emmy-, illetve Tony-díjra, ráadásul a Mother Love című tévéfilm-sorozatban nyújtott alakításáért BAFTA-díjat is nyert.

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.