Hirdetés

95 milliós veszteséggel zárhat Tom Cruise Múmiája

|

Nem áll túl fényesen a szörnyfilm szénája.

Hirdetés

Hiába indult azzal a céllal útjára A múmia, hogy lendületet adjon a Universal Pictures Sötét Univerzumának, a film képtelen beváltani a hozzá fűzött reményeket. Az csak haggyán, hogy nem sikerült megnyernie magának a kritikusok elismerését, de a nézők sem tódulnak kígyózó sorokban a mozikba, hogy láthassák Tom Cruise legújabb dobását.

Hirdetés

A film már a nyitóhétvégéjén sem tudta maga mögé utasítani a Wonder Woman jegyeladásait (ami akkor már két hete volt a mozikban) és hiába reménykedett a stúdió a nemzetközi sikerben, sajnos külföldön sem haraptak rá igazán a mozilátogatók. A helyzet pedig egyre gyatrább lesz, hiszen hamarosan mozikba kerül a Transformers: Az utlsó lovag, ami már csak a franchise korábbi filmjeiből kiindulva is hatalmas pénzügyi sikernek ígérkezik.

Ezt számításba véve a Deadline úgy saccolja, hogy A múmia 95 milliós veszteség elé nézhet. Az oldal jóslatai szerint mire a film elhagyja a mozikat 75 milliót fog bezsebelni hazájában és 300 milliót a nemzetközi piacokon. Jelen állás szerint 57 milliónál jár az USA-ban és 236 milliónál világszerte. Hogy is jön ki tehát a 95 milliós veszteség?

Nos, a film elkészítésén kívül a stúdió 150 millió dollárt költött a terjesztésre és marketingre, így összesen 345 millióba került újra életre hívni a múmiát. De 345 millió összekaparása még mindig kevés ahhoz, hogy legalább 0-ra jöjjön ki a projekt, ugyanis a stúdió nem kapja meg a teljes bevételt, így becslések szerint 450 millióra lenne szükség ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a film.

A Universal Pictures eddig nem adta jelét annak, hogy viszakozna a Sötét Univerzum létrehozásától, de A múmia biztosan nem adta meg azt a kezdőlökést, amire vártak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.