Hirdetés

A 80-as évekből érkezett a fiatal Tony Stark

|

Az Amerika Kapitány Polgárháborúban látható fiatal Robert Downey Jr. a film többi speciális effektjéhez hasonlóan szintén a számítógépes technika segítségével lett megvalósítva.

Hirdetés

Az Amerika Kapitány: Polgárháború számos easter egget és akciójelenetet tartogatott magában, de a sok látványosság mellett talán egyesek elsiklottak afelett, hogy a film első negyedében egy fiatalkori Robert Downey Jr.-t is viszontláthattunk a nagyvásznon. Mint most kiderült, ennél a bizonyos jelenetnél a színész nem csupán megborotválkozott, hogy ismét babaarca legyen, hanem a vizuális effekt csapat konkrétan átmásolta a színész fiatalkori külsejét a 80-as években megjelent filmjeiből.

Hirdetés

A helyzetet megkönnyítette, hogy RDJ már 18 éves kora óta űzi a filmipart, így akadt merítés bőven. Végül három filmből merítettek ihletet a csapat tagjai: az 1985-ös Weird Science-ből (Különös kísérlet), az 1986-os Back to Schoolból (Vissza a suliba), valamint az 1987-es Less Than Zeróból (Fagypont alatt).

A jelenetet a szokásos módon vették fel. RDJ előbb az idősebbik Tony Starkot játszotta el, majd csupasz arccal eljátszotta a fiatalabbik énjét is, amire rásegítettek egy kis múltidézéssel, hogy valóban autentikusnak tűnjön a megfiatalodás.

"Végül a Less Than Zeróban látható kinézete lett a befutó. Sajnos a tüske frizurát rajtam kívül senki sem akarta igazán" - nyilatkozta Dan DeLeeuw, a vizuális effektus csapat supervisora.

Ti mit szóltatok a fiatal RDJ-hez a Polgárháborúban? Volt akkora sokk, mint visszanézni Brad Pitt vagy Leonardo DiCaprio babaarcú alkotásait?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.