Hirdetés

A Batman Superman ellen mégis a Sötét Lovagra fog koncentrálni

|

Hirdetés

A minap röppent fel a pletyka, miszerint a két szuperhőstitán összecsapása a gyártó Warner kérésére inkább Batmanre fog koncentrálni. A rendező, Zack Snyder most ezt erősítette meg egy friss interjú során, rögtön a legelején:

Csak azért döntöttünk így, mert ez a Batman teljesen más, mint Chris Nolan filmjeiben, szóval egy kicsit többet kell belőle bemutatnunk, míg Supermanre volt egy teljes mozink. Szerintem ez az egyetlen módja, hogy megértésétek, hogy hol is tart mindebben Batman. Már messze van a kezdetektől, de sok van még hátra.
Mindemellett persze nem felejtett el arról sem beszélni, hogy miért is csap össze a két hős, amit már-már mitologikusan vizionál a rendező.
Ők valójában egyazon érme két oldala. Ha jobban belegondoltok Batman az ember, míg Superman az Isten. A kapcsolatuk éppen ezért elég vitatott. Amit Superman lát, az Batman korlátai, míg Batman egy abszolút hatalommal bíró diktátorként látja tetszelegni Supermant, aki irányítani akarja őt. Ezek után a karakterek emberségéig akartuk elmenni. Azt próbáltuk elmagyarázni, hogy mit kellene Batmannek megtennie ahhoz, hogy megfejtse Supermant, és fordítva. A nézeteltérésük alapja, hogy megértsék a másik gyengeségét. Az az élvezetes az egészben, hogy amikor elkezdesz foglalkozni ezekkel a mítikus teremtményekkel, ahhoz hogy emberré tedd őket, vissza kell rángatnod őket a földre. Mindent meg kell tegyél ahhoz, hogy megértsd a szabályaikat, mielőtt megszegnéd azokat.
A Snyder által elmondottak igazság tartalmáról, valamint hogy mennyire fognak működni a vásznon egyelőre még márciusig várnunk kell, de a két hős játékidejének a kiegyenlítettlensége már felvet bizonyos kérdéseket, noha a Comic-Connal egy időben közzétett előzetes is inkább már a Sötét Lovagra koncentrált. Az egyik, hogy Batman szerepének a növelése nem a DC, pontosabban a Warner kapkodó univerzumépítésének a számlájára írható, ami egy különálló filmmel kiküszöbölhető lett volna? Elvégre (csakhogy az ellenoldalról hozzak példát) az első Bosszúállók temérdek karakter játékidejét egyensúlyozta ki tökéletesen. Másrészről viszont ott van, hogy Superman - a Snyder által is emlegetett - Isten szerűsége megnehezíti a karakter érdemi ábrázolását és problémáját, mint a valóban emberi Batmanét. De persze lehet, hogy a rendezőnek tényleg igaza van és a hangsúlyokat szükségszerűen el kellett tolni az Acélember kárára. Ti hogy vélekedtek? Ez esetleg a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala kárára vagy javára válhat? https://www.youtube.com/watch?v=0WWzgGyAH6Y  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.