Hirdetés

A Defenderek a Bosszúállók mellett?

|

Hirdetés

Ha valaki aktívan követi a Marveles híreket, annak valószínűleg nem mondok újat, amikor arról szólnak a legújabb pletykák, hogy a Defenderek csatlakozhatnak a Bosszúállókhoz. Korábban már pedzegették, ha valaki elég népszerű lesz a rajongók körében, az feljebb léphet a nagyvászonra. Mivel ugyanabban a világban létezik az összes karakter, ez elméletben nem is tűnik olyan megvalósíthatatlannak. Az Avengers: Infinity war (Part I és II) valamilyen formában biztosan le fogja zárni, nem csak a 3. fázist, hanem azt a 11 évet is, ami az első Vasemberrel elkezdődött. Senki nem várhatja el, hogy Chris Evans örökké Amerika Kapitány maradjon, ahogy ez a képregényekben sem volt így. Egy idő után a nézők is beleunnak, a színészekkel együtt, a stúdió pedig képtelen lesz tovább emelni a fizetéseket. Robert Downey Jr. már így is lassan egy egész országot vehetne magának és a legfrissebb pletykák szerint a Bosszúállók harmadik részének 9 hónapos forgatása (plusz utómunka) akár 1 milliárd dollárba is kerülhet a Disneynek. Azt már tudjuk, hogy a főellenség Thanos lesz, aki már pár alkalommal bemutatkozott, és Josh Brolin csak ennyit nyilatkozott a karakteréről: "Thanos mindenki ellen fog harcolni". Hogy ez a mindenki kit takar, az még elég homályos (lehet, hogy a Galaxis őrzői fognak inkább beugrani?). Előfordulhat, hogy tényleg nagy lesz a katymasz és minden létező forrásra szüksége lesz az emberiségnek. Addigra már bőven bemutatkozik mind a négy Defender, sőt túl leszünk a közös kalandjukon is. A baj csak az, hogy az egyszerű hétköznapi mozibajáró nem biztos, hogy ismeri a sorozatokat (a Netflixeseket), és a hangulatuk és a világlátásuk is nagyon más. Anthony Russo egy brazil Comic Conon elmagyarázta miért is olyan nehéz ez:

Ez bonyolult. Lassan rájövük, hogy úgy elmesélni a történeket, ahogy mi szeretménk, nagyon nehéz. Nagyon sok kontrollra és koncentrációra van szükség. Az összes filmért Kevin Feige a felelős, egy egységként kell elképzelni őket. Míg a sorozatokat teljesen más emberek viszik, akik szinte nem is tudnak arról, hogy mit csinál a másik. Van lehetőség crossoverre, de az még bonyolultabb. Ez gyakorlailag egy kisebb változata annak, hogy például sok kedvenc karakterünk a Foxnál, a Sonynál vagy másoknál vannak. A történetmesélés szempontjából csak a Marvel filmek felett van meg az irányításunk, de minden lehetséges, akárcsak Pókember!
Russo kicsit árnyalja a dolgokat, mert valójában az összes sorozatért Jeph Loeb a felelős, de abban igaza van, hogy a Daredevilnek (a 2. évadra is mások lesznek) és a Jessica Jonesnak is más volt a showrunnerje, ahogy más lesz Luke Cage-nek és Iron Fistnek. Ezek az emberek pedig elsősorban a saját hőseikre koncentrálnak és ez így is van rendjén, de Loeb nem látja annyira tisztán a nagy képet, mint mondjuk Feige, pedig neki is össze kell majd hoznia egy csapat szuperhőst a végén. Egyelőre nem kerül közelebb egymáshoz a sorozat és a film, és nem is tűnik úgy, hogy ez a jövőben megváltozna. Én továbbra is szkeptikus vagyok, bár azt nehezen tudom elképzelni, hogy mint a DC esetében, ugyanarra a karakterre két színész is jutna, de a sorozatok inkább az ínyenceknek készülnek, a vérbeli Marvel rajongóknak, amíg a filmek inkább a nagyközönségnek szólnak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.