Hirdetés

A dokumentumfilmek legjavát hozza el idén is a BIDF

|

Világszerte érkeztek nevezések a fesztiválra.

Hirdetés

Idén ismételten megrendezik Budapesten a 8. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, amely a világ legújabb dokumentumfilm terméséből ad egy jókora merítést és ízelítőt. A fesztivál maga január 22. és 30. között kerül megrendezésre 5 szekcióban, ahol hozzávetőlegesen 50 filmet, 32 versenyfilmet láthat majd a nagyérdemű. A fesztivál szlogenje idén a "Bátor filmek" lesznek, úgyhogy az alkotások valamiféleképpen mind eleget tesznek majd ennek a mottónak. 

Hirdetés

A felhozatalban találkozhatunk majd olyan filmmel, amely bekerült az Oscar-díj shortlistjébe (ilyen a Menekülés, illetve az Erőltetett menet című projektek), de láthatjuk Andrea Arnold (American Honey) legújabb dolgozatát, ami a Cow (Tehén) címre hallgat, mely egyben a nyitófilmje is lesz a fesztiválnak. A díjazásról olyan hazai szakemberek döntenek majd, mit Csákányi Eszter, Alföldi Róbert, valamint a filmrendező Vranik Roland. 8 fődíj, illetve Közönség- és Különdíj vár majd gazdára. 

Vetítések országszerte is lesznek, nem csupán Budapesten: Debrecenben, Egerben, Győrben, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben, valamint Zalaegerszegen is nézhetik a filmeket a műfaj rajongói. A filmek 5 szekcióban lesznek majd láthatók, ezek köré fognak épülni az egyes filmcsokrok: Bátor nők, Bátor gyermekek, Bátor ellenállók, Bátor útkeresők, Bátor álmodozók. A vetítéseken kívül lesznek majd különböző programok is: például beszélgetések szakértőkkel az adott film kapcsán. További információt tudhattok meg a rendezvényről a fesztivál hivatalos honlapján.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.