Hirdetés

A félév legjobb filmje: Eredet

|

Tekintve, hogy még két hónapnyi megjelenés csak arra vár, hogy szemünkbe ötöljön, ezért nem kiabálom el a dolgot, de azt hiszem nagy rá az esély, hogy az Eredet elnyerje az év filmje díjat.

Hirdetés

Nálunk legalábbis magasan vezet a kritizált filmek tabelláján, tudnillik részletes kritikámban 97%-ot osztottam neki, s nyugodt szívvel állíthatom akár bíróság előtt is, hogy nem túloztam. Christopher Nolan olyan világot, olyan sztorit és témát tett le elénk fogyasztható formában (profi színészgárdával megtöltve), amely a legnagyobbak közé emeli őt is, és az Eredetet is. Nem szeretnék elhelyezni incepciót a fejetekben, de azzal egyet kell értsetek, hogy Leonardo DiCaprio (A tégla, Véres gyémánt, Hazugságok hálója, Viharsziget) egyre minőségibb színésszé avanzsál, talán már az élvonalban is tudhatja magát. Az Eredet tehát a CineStar fél év alatt látott legjobb értékelését, tehát filmélményét nyerte el, emlékeztetőül egy kis részlet a kritikából és maga az iromány a linkre (vagy a fenti képre) kattinva.

"Álom. Képek, gondolatok, hangok, információk, érzések összessége, mely az agyon fut át alvás közben. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) fő szakterületét részleteztem éppen, hiszen ha egy jégkrémesnek a jégkrém a munkájának tárgya, akkor egy álomtolvajnak mi más lehetne, mint maga az álom? Cobb foglalkozását tekintve legféltettebb titkainkkal, rémülten őrzött adatainkkal kereskedik, ha a megbízó úgy kívánja. Szakmájában nincs nála profibb álomjáró, kapzsi cégek, pénz és információ éhes magánemberek keresik fel időről-időre némi pénzmag fejében. Cobb pedig azt teszi, amihez a legjobban ért: megszerzi egy jobb jövő reményében a kívánt célforrást."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.