Hirdetés

A forgatókönyvírók céhe is kiosztotta díjait

|

A WGA Awards 1949 óta minden évben kiosztja a legjobb forgatókönyvekkel rendelkező filmeknek és televíziós sorozatoknak járó díjat. Idén a két fő kategóriában Woody Allent és az Utódok írótrióját tüntették ki.

Hirdetés

Woody Allen a legjobb eredeti forgatókönyvért járó díjat az Éjfélkor Párizsban című filmjéért zsebelhette be. Olyan filmek íróit utasította maga mögé, mint a Fifti-fifti, a Koszorúslányok, a Win Win, vagy a Pszichoszingli. A legjobb adaptált forgatókönyvnek az új George Clooney-filmét, az Utódokét tartották, amelynek írói Alexander Payne, Nat Faxos és Jim Rash. Ebben a kategóriában jelöltek voltak még A tetovált lány, A segítség, A leleményes Hugo és a Pénzcsináló. A dokumentumfilmek közül a Better This World forgatókönyvét hozták ki győztesként. A némafilmes nem lehetett jelölt, mivel francia produkcióról van szó, s nem tesz eleget a szakszervezeti szabályozásnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.