Hirdetés

Reagált A hihetetlen család 2. nyelvezetével kapcsolatos kritikákra a rendező

|

Attól, hogy animációs, még nem gyerekfilm Brad Bird szerint.

Hirdetés

Brad Bird korábbi animációs filmjeihez hasonlóan A hihetetlen család 2. része is PG-besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy a gyerekek számára néhol talán erőszakosabb akciójelenetek és az alkalmanként esetlegesen elhangzó vulgáris kifejezések miatt a megtekintése kifejezetten szülői felügyelet mellett ajánlott. Twitteren valaki az utóbbi miatt fejezte ki nemtetszését a rendező felé, miszerint egy véleménye szerint gyerekeknek szánt produkcióban egyáltalán nem szabadna durvább kifejezéseknek elhangzania.

Hirdetés

A tweetre adott válaszaként Bird a következővel érvelt: "Minden tisztelettel, ez NEM egy 'gyerekfilm.' Animációs, és PG-besorolású." Értelemszerűen a bevétele nagy részét a nagycsaládos mozizók biztosítják kettő vagy több gyerekkel, ám attól, hogy animációs filmről beszélünk, nem kifejezetten a fiatal korosztály számít célközönségnek (erre megannyi filmet felhozhatnánk csak a Pixartól, például a három évvel ezelőtti Agymanókkal az élen, amely többek között érintette a depresszió témáját is). Ráadásul szintén lényeges szempont, hogy a nézők másik nagy csoportját azok alkotják A hihetetlen család esetében, akik 14 évvel ezelőtt, gyerekként találkoztak vele és lettek rajongói. 

A filmet egyébként a több jelenetét kísérő villódzó fények miatt is érte kritika, egész pontosan a jegyvásárlás előtt erre vonatkozó figyelmeztetés hiányára panaszkodtak néhányan, mivel ez a fényre valamilyen módon érzékeny nézőknél akár rosszulléthez vezethet.

A folytatás az ilyen incidensek ellenére azonban rendkívüli sikernek bizonyul a mozipénztáraknál, ahogy arra számítani lehetett: az Egyesült Államokban már túl van a 440 millió dolláros bevételen, világszinten pedig 648 millió dollárnál jár, ezzel máris maga mögé utasítva elődjét mindössze pár hét alatt úgy, hogy a futball világbajnokságnak köszönhetően egyes országokban még mindig várat magára a bemutató.

Itthon csütörtöktől tűzik végre műsorra a filmet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.