Hirdetés

A Joker folytatása jóval nagyobb büdzsével bír majd az elődjénél

|

Akár duplájára is nőhet a költségvetés.

Hirdetés

Habár a napokban attól volt hangos a sajtó, hogy a DC-nél elgáncsolták az egészestés Batgirl-filmet (pénzügyi okokra, valamint gyenge tesztvetítés-eredményekre hivatkozva), jelen pillanatban az első Joker-film rajongói örülhetnek, mert folytatásukat jelenleg nem fenyegeti az a veszély, hogy elkaszálják. Sőt, ami azt illeti, jóval nagyobb költségvetéssel támogatják meg, mint az első részt. 

Hirdetés

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy Todd Phillips 2019-es filmjének büdzséjéhez képest (amely 55-70 millió között mozgott) több, mint duplájára is nőhet a Joker: Folie á Deux címre hallgató folytatás. Akár 150 milliót is kaphat a film, amiben benne van az is, hogy színészeit, azaz Joaquin Phoenix-et és Lady Gagát busásan meg kell fizetni. Ez az összeg ugyan így is kevesebb, mint amennyibe kerülnek mostanában a klasszikus értelemben vett nagyköltségvetésű blockbusterek (melyek már a 200 milliót haladják meg), de az elsővel való viszonyításképpen ez sem éppen elhanyagolható szám.

A Batgirl című filmmel történtek fényében meglehetősen érdekes húzás ilyen döntéseket hozni (most vélhetően mindenki David Zaslav, a Warner stúdió új vezérigazgatóját emlegeti mindenféle kontextusban), de ha jól meggondoljuk, annyira nem ördögtől való, hogy egy olyan filmbe fektetik minden hitüket, amellyel korábban már elég jól jártak. Lásd: két Oscar-díj és maga a tény, hogy a Joker volt az első R besorolású film, amely bevételt illetően túlszárnyalta az egymilliárdot. Természetesen még bármi történhet, de túl nagy baj nem érheti a filmet, hacsak nem castingolják Ezra Millert valamilyen szerepben (aki ámokfutásaival szintén megnehezíti a Flash-mozifilm sorsát és a Warner fejeseinek további döntéseit). A Joker második részét ugyanúgy Todd Phillips fogja rendezni, forgatókönyvét Scott Silverrel írja közösen, az eddigi információk szerint pedig musical elemekkel is fog bővülni ez a sajátos DC-univerzum. Phoenix visszatér Joker-ként (illetve Arthur Fleck-ként), míg Lady Gaga Harley Quinnt fogja megformálni. 

A bemutató pontos idejéről egyelőre nincsen információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.