Hirdetés

A Királygyilkos Krónikája - érkezik az újabb epikus fantasy adaptáció

|

Hirdetés

Patrick Rothfuss neve, illetve a dédelgetett mesterműve, a Királygyilkos Krónikája hazai és nemzetközi berkekben sem olyan népszerű/ismert még, mint mondjuk George R. R. Martiné, de ez a felállás hamarosan változhat, miután a Lionsgate megegyezett a fantasy íróval, hogy film-, játék- és sorozatadaptációt is készít Rothfuss regényfolyamából. A Királygyilkos Krónikája egy trilógia, melynek első két kötete jelent meg eddig: A szél neve, illetve A bölcs ember félelme. Emellett pedig Rothfuss egy szintén ebben a világban játszódó könyvet is kidobott a piacra a tavalyi év folyamán, mely itthon A szótlan tárgyak lassú szemlélése néven került a könyvespolcokra. A Királygyilkos Krónikája egy Kvothe nevű legendás alak történetét meséli el. A könyv erőssége, hogy a kalandokat maga a főhős meséli el nekünk, aki immáron remeteként, álnév alatt él egy vidéki fogadóban. Bár elzárkózik az idegenektől, végül egy Krónikás nevű figurának mégis elmeséli az élettörténetét, három napban. A trilógia kötetei ezt a három napot ölelik fel. Rothfuss rajongói joggal fanyaloghatnak első hallásra, hiszen a regényeket Kvothe stílusos elbeszélése teszi igazán felejthetetlenné, amit valljuk be, nehéz lenne visszaadni mozgóképes formátumban. Ugyanakkor az író megnyugtatott mindenkit, hogy 20 év munkáját soha nem adná érdemtelen kezekbe.

„Tudom, hogy most némelyekben félelmet ébresztett ez a hír. Aggódnak, hogy a Lionsgate elszúrja az egészet. És meg is értem, hiszen tudom, hogy imádják a könyveimet. De nem szabad elfelejteni, hogy ezeket a könyveket senki sem imádhatja jobban nálam. Senki sem törődik velük többet, mint én. Az életemnek 20 évét fektettem beléjük, és a szívemhez, lelkemhez nőttek. Nem vagyok hülye. Ha már belementem ebbe az üzletbe, azt csakis azért tettem, mert tényleg úgy hiszem, hogy van esély arra, hogy valami csodálatosat hozzunk létre.”
Rothfuss-rajongók, ti örültök ennek a hírnek? És akik még eddig nem olvasták, adni fogtok egy esélyt a könyveknek, illetve a filmeknek/sorozatnak?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.