Hirdetés

A Legendás állatok és megfigyelésük egy korábbi Potter epizódból szemez majd

|

Hirdetés

Egy olyan hosszú sorozat esetében, mint a Harry Potter, mindenkinek megvan a kedvenc epizódja: van akinek Chris Columbus gyermekien naiv első és második része, sokaknál Alfonso Cuarón kreativitásban burjánzó harmadikja, esetleg David Yates nyomasztó ötödikje, vagy mindent lezáró fináléja. A Legendás állatok és megfigyelésük - amely 70 évvel az első kaland előtt fog játszódni Amerikában, és az a Göethe Salmander lesz a főszereplője, akinek később a könyvéből maguk Harryék is tanulnak - úgy fest, hogy a Tűz serlegéhez lesz a leginkább közel szellemiségében, amit Mike Newell dirigált, tehát ebből a szemszögből érdekes, hogy a trilógiának szánt nyitódarabot nem valamelyik korábbi, lényegesen személyesebb Potter-mozijához hasonlatosra kívánja csinálni. A sorozat felett bábáskodó producer, David Heyman, így nyilatkozott:

Mike (Newell) úgy írta le a negyedik filmet, mint egy indiai musicalt. És noha nem az volt, a humora mégis sokban hasonlított. Egy romantikus komédia, száraz humorral, ami ugyanakkor nagyon emberi, nagyon természetes része a komédiának. A Legendás lények rettentő vicces, hatalmas szívvel és persze sötétséggel is.
Jó is, hogy a producer úr a sötétséget emlegeti, ugyanis A Tűz Serlege a könnyed hangvétel ellenére is egy igen sötét fejezete a Harry Potter-Saganak. Testközelbe kerül a halál Cedric Diggory kimúlásával, Voldemort testet öltése simán beillene akármelyik horrorba, emellett a sorozat egyik kulcsfontosságú epizódja. A Sötét Nagyúr visszatérésével lezárja az azt megelőző 3 epizód epizodikusságát és felvezeti a már Yates által dirigált fejezetek személyességét, mindemellett Newell víziója volt a széria leginkább grandiózus fejezete a Trimágus Tusa megpróbáltatásainak hála. Egyelőre erre a nagyszabású hangvételre az előzetes információk nem különösebben utalnak és Yates-re is inkább a karakter központúság jellemző - amire többek között az Eddie Redmayne, Colin Farrell, Jon Voight és Ezra Miller nevével fémjelzett szereplőgárda csak még inkább bizonyíték - viszont J.K. Rowling vélhetően olyan forgatókönyvet írt, amelyben a forma és a tartalom ismét kéz a kézben járhat. Mindenesetre a premierig még egy évet várni kell. Ti nálatok melyik a kedvenc Potter és mit vártok a Legendás állatok és megfigyelésüktől?  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.