Hirdetés

A Lionsgate betör a videojátékos piacra

|

Hirdetés

A Lionsgate stúdió maga is beteszi a lábát a videojátékos piacra, ráadásul rögtön az egyik leginkább virágzó cég, a Telltale Games ajtaján kopogtat. A két vállalat ma jelentette be az egyességet, melynek egyik meghatározó pontja az volt, hogy a Lionsgate ügyvezető igazgatója, Jon Feltheimer csatlakozott a Telltale vezetői közé. A befektetés segít majd a filmes és tévés tartalmakat gyártó cégnek elhelyezkednie a videojátékok iparában, míg a másik fél számára rendelkezésre bocsájtják a szakmában szerzett alkotói és marketinges tapasztalataikat, melyek nagyban segítik majd a Telltale narratíva- és történetközpontú alkotásait. Ezenkívül a megállapodás lehetőséget biztosít mindkét fél számára, hogy együttes erővel dolgozhassanak az új, és a már meglévő címeken, ki-ki a maga területén. A Telltale már olyan népszerű franchiseokból készített epizodikus játékokat, mint a Game of Thrones (Trónok harca), és a The Walking Dead, amelyből 8.5 millió példányt sikerült értékesíteniük, és a konzolos, illetve PC-s eladási listák élére kerülniük. Továbbá Bill Willingham “Fables” című képregényét is sikerre vitték The Wolf Among Us címen, illetve egy már létező játéksorozatot is átültettek a saját világukba, ami nem más, mint a Tales from the Borderlands. Jon Feltheimer így nyilatkozott a cégről:

A Telltale az egyik legnagyobb történetmesélő a mai videojátékos világban. Az élen járásuk a narratíva vezette epizodikus játékok terén, egyesítve a mi befektetésünkkel és a prémium tartalmak gyártásában szerzett szakértelmünkkel olyan alkotói lehetőségeket nyit meg, ami elősegíti őket, hogy még izgalmasabb új kalandokat mesélhessenek el a jövő generációjának annyi platformon, amennyin csak lehet.
A Telltale vezérigazgatója, Kevin Briner is méltatta néhány mondatban az újdonsül társcégüket és annak vezetőjét:
A Lionsgate az egyik leginnovatívabb, vállalkozó szelleműbb és megkapóbb tartalomgyártó cég a világon. Örülök, hogy egy olyan tapasztalt vezetőt üdvözölhetünk, mint Jon, ő olyasvalaki, aki osztja a mi egyedi nézeteinket. A stúdió remek múlttal rendelkezik a filmek fejlesztése és tálalása terén, akárcsak a televíziós tartalmak gyártásában. Ez a szövetség felgyorsítja majd a Telltale lehetőségeit, nem csupán a saját játékok fejlesztésében, hanem a mi alkotásaink alapján készülő televíziós sorozatok készítésében is. Az ipar növekedésének élvonala ez.

A Telltale játékai képekben:

[gallery ids="44564,44563,44562,44561,44560,44559,44558,44557,44556"]  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.