Hirdetés

A Marvel Filmes Univerzum átlépte a 10 milliárd dolláros bevételt

|

Egészen hihetetlen, de a harmadik fázis kezdetére a Marvel Filmes Univerzum már 10 milliárd dollárt hozott a konyhára.

Hirdetés

Ahogyan arra számítani lehetett, az Amerika Kapitány: Polgárháborúnak nem okozott gondot megtartania első helyét a heti bevételi ranglista élén a bemutatóját követő második héten sem. Mire véget ért a vasárnap újabb 72,2 millióval zárt a film, könnyedén maga mögé utasítva George Clooney és Julia Roberts Pénzes cápáját, valamint Kevin Bacon The Darkness című horrorját. Ezzel együtt a Marvel Filmes Univerzum is mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a 2008-as Vasember óta már 10 milliárd dollárt keresett a stúdió a filmeken világszerte. Ezzel az MFU az első franchise, aminek sikerült átlépnie ezt az összeget, ráadásul nem úgy néz ki, mintha lassítani akarnának a tempón.

Hirdetés

Az Amerika Kapitány: Polgárháború a filmes univerzum 13. darabja és a 3. fázis nyitó filmje, ami vele együtt 10 filmet fog majd számlálni. Az MFU már 2014 óta nevezheti magát a filmtörténelem legnagyobb franchiseának, hiszen akkor utasította maga mögé a Warner Bros. Harry Potter sorozatát, ami nyolc film alatt 7,7 milliárdot termelt (ebből hazájában 2,39 milliárdot). A Marvel Filmes Univerzum jövedelmének közel 40%-át a hazai közönségének köszönheti, és míg a Harry Potter franchise hamarosan új trilógiával bővül a Legendás állatok és megfigyelésüknek köszönhetően, teljességgel kizárt, hogy utol tudja érni a vetélytárs egyre növekvő számait.

Az egyetlen franchise, aminek ezen a ponton esélye lehet az a Star Wars, hiszen Az ébredő Erő példátlan rekordokat produkált premierjekor. A film 936,4 milliót hozott az Egyesült Államokban és 2,06 milliárdot világszerte. Ezzel együtt az egész franchise 6,7 milliárdon áll, amelybe beletartoznak a régebbi filmek újra vetítései is. A Disney tervei szerint minden évben előállnak majd egy új filmmel, ami valóban növeli a Star Wars esélyeit, de ne feledjük el, hogy MFU alkotásból kettő jön évente, sőt a tervek szerint ez hamarosan háromra növekszik.

MFU
MFU

Miután az Amerika Kapitány: Polgárháború lefutja a maga köreit, a Doktor Strange folytatja tovább a sort, ami november 4-én érkezik a mozikba. Jövőre megérkezik a Galaxis Őrzői folytatása (2017. május 25.), az új Pókember film (2017. július 7.) és a Thor: Ragnarok (2017. november 3.). Ezek után Fekete Párduc is megkapja az önálló filmjét (2018. február 16.), majd érkezik a Bosszúállók: Végtelen háború 1. része (2018. május 4.), végezetül pedig Hangya és Darázs közös mozijára ülhetünk be (2018. július 6.). 2019-ben aztán bemutatkozik Marvel Kapitány (2019. március 8.), ezután végleg pont került a Thonosal vívott csatákra a Bosszúállók: Végtelen háború 2. részében (2019. május 3.). A stúdió ezeken kívül 2020 május 1-jére, július 10-ére és november 6-ra is kitűzött dátumokat, amelyek már a 4. fázishoz fognak tartozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.