Hirdetés

A Marvel mégis szorosabbra fűzi a köteléket a filmek és a sorozatok között?

|

Hirdetés

Amikor elindultak a Marvel sorozatai a tévében, mindenki azt találgatta, hogy milyen lesz a kapcsolat a filmes univerzummal. Erre elég hamar választ kaptunk az Agents of S.H.I.E.L.D.-ben: gyakorlatilag nulla. Igen, egy világban élnek a karakterek és a filmes sztori hatással van a sorozatra, de ennyi. A sorozatos szereplők még csak villanásnyi (vagy említésnyi) időt sem kapnak a nagyvásznon. (SPOILER, annak aki nem nézi a sorozatot: A Bosszúállók számára Coulson még mindig halott, és az Inhumanek szektájával sem foglalkozott senki, pedig, azért na... film is lesz róluk 2019-ben). Fordítva már más a helyzet, azért néha páran (Fury több részben is benne volt) mégis csak ellátogatnak a kistesóhoz, de azért túlzásba senki nem esett eddig. Szóval, a nagyokért azért senki ne remegjen. A Netflixes szerződéssel és a Daredevil brutális sikerével azonban megváltoztak a dolgok. A legfontosabb talán az, hogy itt nincs korhatár korlátozás (az Agent Carter és az Agents of S.H.I.E.L.D. az ABC-n fut főműsoridőben, tehát PG13 a max), ezért szabadabb a munka, sokkal több mindent lehet mutatni és jöhetnek a sötétebb és komorabb sztorik, amit egy 200 milliós blockbuster nem engedhet meg magának. A készítők szerint, ha lesz Daredevil film a közeljövőben, biztosan R-s besorolást fog kapni. A következő Netflixes sorozataik (Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist és The Defenders) sem fognak finomkodni, ezek nem arról szólnak. Szükség van a földhözragadtabb, de brutálisabb szuperhősökre is. Kevin Feige azt is megerősítette, hogy már nem sok akadályozza a tévés karakterek átvándorlását a filmekbe:

Szerintem ez elkerülhetetlen egy ponton, ahogy a sorozatok és a filmek története halad előre. Az időbeosztás azonban nem mindig egyezik, nekik (sorozatosoknak) sokkal egyszerűbb dolguk van, mozgékonyabbak és rugalmasabbak, gyorsabban dolgoznak és forgatnak, ezért is sikerült elérni, hogy láthassátok a Tél Katonájának vagy az Ultron korának az utóhatásait. De ahogy haladunk előre, és egyre több sorozatot csinálnak olyan nagyszerű színészekkel, mint a Daredevil stábja, talán megtörténhet. Az igazság az, hogy mire mi elkezdünk egy filmet, ők épp a szezon közepén vannak, és mire kijönne a mi filmünk, ők már végeztek a második évaddal és rég a harmadikra koncentrálnak. Szóval, nem egyszerű közösen időt szakítani rá.
Az idő kérdése mindig is komoly probléma volt, mert amíg egy átlag filmet három hónap alatt forgatnak le, addig a sorozatosoknak nincs ilyen luxus, egy részt egy hét alatt vesznek fel. (Ez természetesen nem igaz minden filmre/sorozatra, és a filmeknél az utómunkára is több idő jut.) Egyelőre nehéz elképzelni, hogy sikerülhet összegyeztetni a forgatásokat, főleg, hogy hiába van szó Marvel projektekről, a munkafolyamatok teljesen el vannak választva egymástól. Ráadásul Kevin Feige már közvetlenül Alan Hornnak jelent, míg Jeph Loeb (a sorozatos mindenes) továbbra is Ike Perlmutterhez jár megbeszélésékre. Elképzelhető viszont, hogy ha egy sorozat befejeződik, akkor könnyebben lehetne átemelni bizonyos karaktereket, de erre egyelőre senki ne fogadjon, mert a Marvel addig fogja tolni a szériáit, amíg csak lehet. Mit gondoltok jó lenne, ha a sorozatok karakterei megjelennének a filmekben, vagy fordítva?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.