Hirdetés

A Mondo újra kiadja bakeliten a Harcosok klubja zenéjét

|

Apu boldogságtól repeső szíve vagyunk.

Hirdetés

David Fincher ezredfordulós kis remekműve, a Harcosok klubja nem csupán attól maradt meg emlékeinkben, mert a film utolsó harmadában egy fordulattal feje tetejére állította az addig látottakat. Nem is csak azért, mert Brad Pitt talán még soha nem volt az előtt ennyire laza és ennyire veszélyes (oké, korrigálás: a Tiszta románc-beli lazaságát gyakorlatilag semmi nem tudja felülmúlni) és nem azért, mert Meat Loaf-nak akkora férficsöcsei voltak benne, mint a ház. De azért is, mert a Dust Brothers által kreált soundtrack annyira gyönyörűen passzolt a film anarchista, lázadó és energikus attitűdjéhez, hogy keresni se találhattak volna jobbat. 

Hirdetés

Akik az államokban tartózkodnak, vagy van annyi pénzük, hogy megengedhessék maguknak a rendelést, azoknak van egy jó hírünk: a Mondo 15 év után először újra piacra dobta a film zenéjét - nem máshogy, mint bakeliten. Amely - mondanunk sem kell - növeli az egész hír nívóját. E sorok írója például egész biztosan örülne annak, ha valaki karácsonyra meglepné ezzel a szépséggel:

A Dust Brothers egy elektronikus zenében utazó producerpáros, akik többek között a Rolling Stones Bridges to Babylon című albumán, Carlos Santana Supernatural-jén, illetve a Linkin Park With You című slágerének létrejöttében is aktívan részt vettek. További érdekes tény, hogy a The Chemical Brothers tőlük nyúlta a nevet egyfajta hommage-ként (a Dust-ot persze később meg kellett változtatni, hiszen utánuk mentek a jogvédők.)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.