Hirdetés

A nemzet aranya 3 - miért nem készült még el a film?

|

A rendező most nyilatkozott arról, hogy mi hátráltatja az alkotás elkészítését.

Hirdetés

Lassan már 15 éve, hogy bemutatásra került A nemzet aranya, mely bár nem volt komoly alkotás, egy abszolút szórakoztató kalandfilm lett, amelyben még Nicolas Cage is szerethetően alakított. Kapott is egy folytatást a történet, ami azonban már pont olyan lett, mint minden közepes film kierőszakolt második része. Azóta viszont eltelt több, mint 10 év, és bár sokáig úgy tűnt, hogy trilógiává bővülhet a franchise, ez a mai napig nem valósult meg. Most ennek a miértjéről nyilatkozott az első két részt szerző Jon Turteltaub.

Hirdetés

A rendező a Collidernek adott interjút, amelyben elárulta, hogy egyszerű az oka annak miért nem készült még el a harmadik film: a Disney nem lát benne elég pénzt.

Az első filmnél még sokkal több pénz volt a projekt háza táján. Az alkotás nyereséges volt a pénztáraknál, és mindenki jól járt. A probléma a harmadik résszel viszont nem az a gond, hogy minden dolgozó, vagy a színészek több gázsit szeretnének, hanem a Disney egyszerűen nem lát benne potenciált. Inkább más filmeknek adnak zöld utat, amik szerintük jobban megtérülhetnek a jövőben.

A rendező ezután azzal zárta a mondandóját, hogy nem ért egyet a stúdió döntésével, szerinte ugyanis a rajongók vevők lennének egy harmadik részre, így bízik benne, hogy még nem vetették el végleg a projektet, és egyszer mégis elkészülhet. Mi csak egyetérteni tudunk vele, hiszen olyan kevés kalandfilm készül manapság, hogy mindenképp hiánypótló alkotás lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.