Hirdetés

A Netflix vette meg Mundruczó Kornél új filmjét

|

Jól áll a szénája a magyar filmrendező első angol nyelvű filmjének.

Hirdetés

Mundruczó Kornél legújabb filmjéről, a Pieces of Woman-ről korábban már hírt adtunk: ekkor arról számoltunk be, hogy nem más, mint Martin Scorsese szállt be a projektbe, mint executive producer, miután olyannyira elnyerte a tetszését a rendező munkája. Nos, azóta több remek dolog is történt a filmmel. 

Hirdetés

A Pieces of Woman premierje a múlt héten megtartott Velencei Filmfesztiválon volt, ahol csupa remek visszajelzést kapott, ezen túl pedig a film női főszereplője, Vanessa Kirby el is nyerte a Legjobb Színésznőnek járó díjat. Ha ez még nem volna elég jó hír, úgy most kiderült az is, hogy a Netflix csapott le a filmre, mint forgalmazó, így értelemszerűen majd az ő platformjukon láthatjuk majd a művet először (hogy lesz-e mozis, nagyvásznas terjesztés, mint ahogyan a The Irishman-nél is volt, arról egyelőre nincsen információnk. 

Mundrucó egy nyilatkozata szerint nagyon örül a hírnek, hiszen, mint mondja

Európai filmrendezőként nem is lehetnék hálásabb és izgatottabb azért, hogy a Netflixnél lelt otthonra a filmünk. Ízlésük a független filmeket illetően nagyon hasonlít az 1970-es évek United Artistséhoz. Igazi bajnokai ők a filmkészítőknek és egyedi hangoknak.

Osztjuk a rendező lelkesedését, már csak azért is, mert tényleg minden jel arra mutat, hogy egy mély, erős és bátor filmet fogunk a rendezésében látni. Emlékeztetőül, a Pieces of Woman egy otthonszülést követően gyermekét elvesztő nő lelki kálváriáját, valamint édesanyjával (Ellen Burstyn) és férjével (Shia LaBeouf) kapcsolatát hivatott bemutatni. Forgatókönyvét Wéber Kata írta, részben saját élettapasztalatait felhasználva. Magyar cím egyelőre nincs, ahogy pontos bemutató-dátum sem, de feltételezhetően mindkettőt - de főként utóbbit - megtudhatjuk hamarosan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.